:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Jul 11, 2021   23:58

0

153

Italija je šampion Evrope!

Fudbalska reprezentacija Italije prvi put posle 53 godine postala je šampion Evrope pošto je u finalu na Vembliju posle boljeg izvođenja penala pobedila Englesku 3:2 (1:1).

Fudbalske selekcije Engleske i Italije igrale su finalni meč na šampionatu Evrope. Meč se igrao na londonskom "Vembliju", glavni sudija je bio Bjern Kujpers.

Finalni okršaj otvoren je najbržim golom u istoriji finala evropskih prvenstava. Posle svega jednog minuta i 57 sekundi zatresla se mreža Italije. Gol je postigao Luk Šo.

U drugom poluvremenu Italija je vršila pravu opsadu na gol Džordana Pikforda. Čuvar mreže Gordi albiona spasavao je tim kod pokušaja Insinjea u 57. i Kjeze u 62, ali je nedugo zatim bio potpuno nemoćan.

Posle kornera i velike gužve, Pikford je udarac Marka Veratija sproveo do stative, lopta se odbila do Leonarda Bonučija koji ju je praktično sa metar vratio u mrežu i izjednačio rezultat.

Nakon produžetaka u kojima nije bilo golova, izvođeni su jedanaesterci.

Uspeli su "azuri" da u Londonu, na Vembliju posle penala sruše Engleze i to posle neviđene drame, 120 minuta igre i boljeg izvođenja jedanaesteraca!

Heroj Italije je svakako Đanluiđi Donaruma, koji je zabeležio dve odbrane penala - Džejdonu Sanču i Bukaju Saki, u četvrtoj i petoj seriji i time doneo pobedu svom timu.

Izvor: TV Most

EP u fudbaluItalijaEngleska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva