:

:

TV Most

clock

Jun 02, 2021   11:58

0

28

Italija proslavlja Dana Republike

Italijani danas proslavljaju Dan Republike, kojim obeležavaju uspomenu na datum kada su 1946. godine, na referendumu odlučili da ukinu monarhiju i stvore republiku.

U skladu sa tradicijom, predsednik Republike Serđo Matarela položio je venac na Oltar domovine i na grob Neznanom junaku.

"Koncepcija opšteg, zajedničkog dobra je važnija je od bilo kojeg partikularizma, to je u osnovi našeg uverenja da budemo deo Evropske unije i bitan element našeg vlastitog nacionalnog identiteta. Užasno iskustvo pandemije i njezini učinci pokazali su duboku međuzavisnost sudbina naših naroda: samo efikasni oblici koordinacije i saradnje pokazali su se korisnima u suprotstavljanju toj pošati", rekao je predsednik Matarela, koji je povodom praznika primio akreditovane ambasadore u svečanom vrtu palate Kvirinale, zvaničnoj rezidenciji predsednika.

Predsednik Matrela će se večaras, u skladu sa tradicijom, putem televizije, obratiti naciji.

Ove godine, kao i prošle, zbog pandemije kovida19 povodom Dana Republike nije održana vojna parada centralnim ulicama Rima.

U čast praznika elitne jedinice italijanskog vazduhoplovstva, takozvane "Freče tricolori" (trobojne strele) nadletaće u egzibicionim letovima gradove.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?