:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Novembar 15, 2019   9:42

0

241

Italijanski ambasador: Nova vlada u Prištini da povuče takse što pre

Italijanski ambasador u Srbiji Karlo Lo Kašo ocenio je da status kvo nije održiv, da je postizanje sporazuma za Beograd i Prištinu neophodan uslov za nastavak procesa približavanja EU, a da bi se dijalog nastavio neophodno je da Priština povuče takse što pre.

"Očekujemo da nova vlada u Prištini čim stupi na dužnost počne da deluje u duhu dijaloga, počevši od ukidanja taksi. Sigurni smo da će Beograd, s druge strane, umeti konstruktivno da doprinese ponovnom pokretanju dijaloga", naveo je Lo Kašo u intervjuu za Blic.

Prema njegovim rečima trebalo bi koristiti sav raspoloživi manevarski prostor da bi se došlo do održivog rešenja.

“Veoma cenimo odgovoran stav koji je srpsko rukovodstvo zauzelo još na početku krize. Beograd je pokazao da je sada već element stabilnosti u regionu i nadamo se da će nastaviti s konstruktivnim pristupom. I od Prištine očekujemo da se ponaša u duhu dijaloga”, ocenio je Lo Kašo.

Ambasador je pozdravio inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Severne Makedonije i Albanije Zorana Zaeva i Edija Rame o "mini Šengenu".

 "Sa interesovanjem i pažnjom pratimo inicijativu koju je predsednik Aleksandar Vučić pokrenuo upravo sa Zaevom i Ramom u Novom Sadu. Ubeđeni smo da je bolja saradnja između zemalja i regiona preduslov za prevazilaženje pitanja iz prošlosti i utvrđivanje zajedničkih ciljeva i interesa, kako bi se poboljšali uslovi života građana", kazao je Lo Kašo. 

Izvor: Kosovo Onlajn, Blic

Karlo Lo KašoItalijaKiMSrbijataksemini Šengen
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva