:

:

TV Most

clock

Jun 09, 2022   18:21

0

200

Italijanski vojnici KFOR-a donirali medicinske aparate Domu zdravlja u Štrpcu

Italijanski predstavnici KFOR-a donirali su danas medicinske aparate Domu zdravlja u Štrpcu, saopšteno je iz ove misije.

“Reč je o donaciji predviđenoj projektom civilne i vojne saradnje (CIMIC) i u okviru njega, italijanski vojnici Regionalne komande Zapad (RC-V),donirali su medicinsku aparaturu Domu zdravlja  Štrpce” navodi se u saopštenju.

Medicinski aparati koji su uručeni ovoj zdravstvenoj ustanovi su ECG 12 kanala ,2 defiblatora , 4 boce za kiseonik od 5l, 4 aparata sa pritisak 25 maski za terapiju kiseonikom i oprema za zubnu ambulantu.

U ime zaposlenih i pacijenata, predstavnicima KFOR-a se zahvalio direktor Doma zdravlja Marko Stojević.

“Projekat, koji je nastao u saradnji između CIMIC ćelije i direktora Kancelarije za manjine opštine Štrpce , deo je niza projekata koje italijanski kontingent razvija kao podršku lokalnim institucijama, a posebno manjinama i osetljivim kategorijama stanovništva na zapadu Kosova. Takođe tokom 2022. godine KFOR će nastaviti da promoviše razvoj stabilnog i mirnog Kosova, kroz CIMIC projekte i donacije, i podržaće svaku inicijativu koja može garantovati sadašnjim i budućim generacijama da žive u bezbednom i bezbednom okruženju. zaštićeno, u skladu sa principima rezolucije UN 1244” stoji u saopštenju.

Izvor: Radio Mitrovica sever

KiMŠtrpceDom zdravljadonacijaKFOR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva