:

:

TV Most

Foto: KFOR

clock

Jun 19, 2020   18:29

0

131

Italijanski vojnici Kfora dostavili zaštitnu opremu Domu zdravlja u Peći

Dom zdravlja u Peći dobio je danas od Kfora hiljade maski i rukavica, stotine vizira i izolacione odeće, uz naočare, navlake za obuću, infracrvene beskontaktne termometre i antiseptičku tečnost za ruke, saopšteno je iz Kfora.

Isporuku je izvršio italijanski tim za civilno-vojnu saradnju koji pripada regionalnoj komandi Zapad, u okviru šire donacije opreme za ličnu zaštitu medicinskim ustanovama, domovima zdravlja, policijskim stanicama i ostalim korisnicima širom Kosova, navodi se u saopštenju.

Ističe se da će inicijativa Kfora na nepristrasan način podržati kontinuirani odgovor od strane institucija na Kosovu na kovid-19, kroz nabavku opreme za medicinsko osoblje i policajce koji svakodnevno deluju protiv virusa.

Isporuke će se nastaviti tokom naredne dve nedelje i odvijaće se u 17 gradova, u kojima će učestvovati timovi za vezu i nadgledanje Kfora i druge jedinice Regionalne komande Zapad predvođene Italijom i Regionalne komande Istok koje predvode SAD.

Naglašava se da je ovo drugi projekat koji je sproveo Kfor, nakon isporuke zaštitne opreme bolnicama u Prištini i Gračanici, koja je obavljena u aprilu.

Oba projekta je finansirao NATO i deo su sveukupne posvećenosti Alijanse podržavanju njenih operacija i njenih država članica i partnera, navodi se u saopštenju.

Od početka izbijanja kovid-19, Kfor redovno nastavlja svoje aktivnosti i primenjuje oprezne i stroge mere, u skladu sa smernicama Svetske zdravstvene organizacije, na suzbijanju širenja virusa i smanji rizike za svoje vojnike i za zajednice kojima služi, ističe se u saopštenju.

Izvor: Kosovo online

KiMKFORPeć

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva