:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Avgust 03, 2021   9:58

0

81

Ivana Španović bez medalje u Tokiju

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije uspela da osvoji medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju u disciplini skok udalj. Španovićeva je završila na četvrtoj poziciji sa skokom od 6,91 metara. Zlato je osvojila Nemica Malaika Mihambo, srebro je otišlo u ruke Britni Riz iz Nemačke, dok se bronzom okitila Ese Brum.

Španovićeva je takmičenje krenula koncentrisano i od početka bila u vrhu – prvi skok iznosio je 6,71, dok je u drugoj popravila učinak za 20 centimetara i došla do 6,91.

Jedina bolja u tom trenutku bila je Ese Brum sa 6,97 metara, dok je Ivanu potom prestigla i Nemica Malaika Mihambo (6,95).

Međutim, od tog trenutka nije uspela da popravi svoj rezultat i svaki sledeći skok je bio daleko ispod dovoljnog za napredak u plasmanu.

Jednom je i preskočila, dok su se Ris i Brum borile za prvo mesto do poslednje serije.

Tada je najbolji skok dana izvela Malaika Mihambo i sa okruglo sedam metara došla do zlatne medalje. Amerikanka Ris (6,97) će kao i u Riju pre pet godina morati da se zadovolji srebrom, dok se Brum okitila bronzom (6,97).

Interesantno je da je Ivana, uz Nemicu Mihambo, imala najbolji skok na ovogodišnjem takmičenju jer je polufinale završila sa dužinom od sedam metara.


Ivana Španović nije bila previše raspoložena posle finala na Olimpijskim igrama u Tokiju i istakla da još nema pravi komentar.

"Kada ne uradiš ono što si planirao, onda ti je sasvim svejedno koji je plasman", počela je Španovićeva za RTS.

"Bila je ovo 'najjeftinija' zlatna medalja koja je mogla da se osvoji".

Dodala je da će verovatno tek sutra imati prave reči za nastup u finalu u Tokiju.

"Nemam potrebu bilo šta da kažem - završilo se kako se završilo. Verovatno ću sutra znati šta da kažem, prvo sebi pa onda i svima ostalima. U svakom slučaju, hvala na podršci", zaključila je Ivana za RTS.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva