:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 17, 2015   12:05

0

113

Ivanović postepeno počeo da uzima tečnu hranu

Vlajić je ranije na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici rekao da je Ivanović jutros odlučio da promeni način štrajka, odnosno da promeni režim štrajka glađu i da će uskoro, ali postepeno, početi da uzima tečnu hranu - supe i sokove.

Vlajić je kazao da će se Ivanović složiti sa primenom svih infuzionih rastvora za koje lekari procene da su nepohodni i da će od danas imati priliku da se malo oporavi i izađe iz teškog stanja u kojem se nalazi.

"Verujemo da će sa njim biti sve u redu i ja verujem da je to ono što javnost želi. Što se tiče štrajka on od svojih zahteva ne odustaje, jer svi smatramo da su ti zahtevi apsolutno opravdani", rekao je Vlajić.

Kardiolog i član konzilujuma lekara koji se brinu o Ivanovićevom zdravlju u bolnici u Kosovskoj Mitrovici dr Milan Jakovljević izjavio je da je zdravstveno stanje Ivanovića i pored adekvatnog medicinskog tretmana nepromenjeno u odnosu na prethodni dan.

"Svi vitalni parametri su dobri za sada, s tim da je tokom jučerašnjeg dana zbog nemogućnosti da ga poseti porodica u prepodnevnim satima imao akutnu stresnu situaciju koja se ispoljila skokom pritiska (180/110) napetosti, uznemimirenosti i promene raspoloženja.

Jakovljević je dodao da se na Ivanovića vrši pritisak da prekine štrajk glađu što bi, kako je rekao, mnogo olakšalo dalje lečenje i bilo navažniji lek za poboljšanje njegovog zdravstvenog stanja.

Ima nekih naznaka da će nas poslušati, kazao je Jakovljević.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović smešten je u mitrovičkoj bolnici od subote i danas je 11. dan kako štrajkuje glađu, zahtevajući da mu bude omogućena odbrana sa slobode.

U bolnici ga obezbeđuju osim zatvorskih čuvara i pripadnici Kosovske policije. Pritvor mu ističe 26. avgusta, nakon što je Apelacioni sud ukinuo rešenje Osnovnog suda kojim mu je pritvor bio produžen do 6. oktobra.

O eventualnom produženju pritvora Ivanoviću, međunarodno sudsko veće Euleksa iz Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici moraće do 26. avgusta još jednom da se izjašnjava.

Ivanović je optužen da je 14. aprila 1999. godine i 3. februara 2000. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva i podsticao na teško ubistvo više Albanaca u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva