:

:

TV Most

clock

Avgust 20, 2019   15:03

0

56

Iz cisterne teretnog voza kod Dimitrovgrada curi TNG

Prilikom komercijalnog preuzimanja kompozicije jutros je u Dimitrovgradu primećeno curenje tečnog naftnog gasa na dve cisterne teretnog voza broj 48090 koji je dopremljen iz Bugarske.

Curenje tečnog naftnog gasa je primećeno na petom koloseku železničke stanice Dimitrovgrad, u 8.30 časova, saopšteno je iz "Infrastrukture železnice Srbije". Navodi se da su na lice mesta odmah izašli vatrgoasci i pripadnici Sektora za vanredne situacije kako bi obavili sanaciju. Povređenih u ovom incidentu nije bilo.

U toku prepodneva obavljena je sanacija na glavnom ventilu jedne cisterne, a očekuje se da će tokom popodnevnih sati stručne službe rešiti i problem curenja gasa na drugoj cisterni. Po završenoj sanaciji obe cisterne biće vraćene u Bugarsku.

Po okončanim radovima ostatak kompozicije od 21 cisterne preuzeće prevoznik "Srbija Kargo" koji će kompoziciju dopremiti na krajnje odredište u Niš.

Tokom sanacije u železničkoj stanici Dimitrovgrad redovno se na ostalim kolosecima odvijao saobraćaj iz pravca Niša i obrnuto. Zbog ovog akcidenta nije bio moguć granični saobraćaj sa Bugarskom, a voz na relaciji Sofija–Beograd, zadržan je u stanici Kalotina, na teritoriji Bugarske.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva