:

:

TV Most

Foto: Večernje novosti

clock

Januar 26, 2019   10:28

0

230

Iz Novog Sada na Kosovo i Metohiju s lepim utiscima

Boravak u Novom Sadu i sedmodnevno druženje sa vršnjacima, đaci iz OŠ “Kralj Milutin” iz Gračanice zauvek će pamtiti.

U zavičaj se vraćaju  srca ispunjenih najlepšim uspomenama i lica ozarenih osmehom. Tek sklopljena prijateljstva, obećavaju gosti i njihovi domaćini iz novosadskih osmoletki “Dušan Radović” i “Žarko Zrenjanin”, uprkos kilometrima koji ih dele, trajaće dugo.

Uz nadu da do novog susreta neće proći mnogo i da će moći da uzvrati gostoprimstvo, Ognjen Milovanov (11) iz Gračanice kaže da je prvi put u Novom Sadu i da mu je prethodnih sedam dana u tom gradu bilo lepo.

- Družili smo se sa vršnjacima, ali i odbojkašima, i puno toga smo videli - oduševljen je Ognjen. - Išli smo na Petrovaradinsku tvrđavu, bili smo u pozorištu, na Fruškoj gori...

Njegova tri godine starija školska drugarica Ema Đokić takođe je prvi put u Novom Sadu i kaže da bi volela ponovo da u njega dođe. Uočila je da novosadski vršnjaci drugačije od njih provode vreme.

- Deca ovde, za razliku od nas, imaju mnogo više mogućnosti da se bave sportom i da idu u bioskop, što nama nedostaje - kaže ova učenica osmog razreda iz gračaničke osmoletke. - Volela bih da i mi imamo lep sportski centar. Ipak, navikli smo na ono što imamo.

Isidora Brat (14), koja je ugostila Emu, pomalo tužna zbog rastanka, ističe da će sa svojom gošćom ostati u kontaktu i da će nastaviti prijateljstvo. Otkriva nam da bi volela da novoj drugarici uzvrati posetu.

Učenici šestog razreda OŠ “Kralj Milutin” iz Gračanice Nikolini Petković ovo nije prvi boravak u Novom Sadu, ali svaki put kada dođe u ovaj grad, kako kaže, otkrije nešto novo. Najviše se raduje novim poznanstvima.

Vesna Arsić, nastavnica engleskog jezika u OŠ “Kralj Milutin” u Gračanici, kao i većina njenih đaka, prvi put je u Novom Sadu. Puna utisaka, kaže da su imali mnogo aktivnosti, a posebno izdvaja radionicu na kojoj su đaci jedni drugima poklanjali crteže i poruke, stavljene u ramove koje su takođe sami napravili.

Dečaci i devojčice sa KiM, njih 32, i četiri nastavnika, u Novom Sadu su boravili u okviru projekta “Svim srcem za osmeh deteta”, Udruženja građana “Novi Sad”.

Za goste iz Gračanice i njihove domaćine u petak je u Gradskoj kući priređen prijem, a Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu, kazao je da se nada da im je boravak u Novom Sadu bio zanimljiv. Goran Bajšanski, predsednik Udruženja građana “Novi Sad”, istakao je da je cilj projekta da se deca sa severa i juga druže i da stvore prijateljstva.

Izvor: Večernje novosti

vojvodinakimgračanicađaciposetaprijateljstvonovi sad
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva