:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 15, 2020   18:21

0

344

Izabrani najbolji sportisti Kosovske Mitrovice za 2019. godinu

U Kosovskoj Mitrovici proglašeni su sportisti godine. U  jakoj konkurenciji titule najboljih pripale su MMA borcu Aleksandru Vukosavljeviću i svetski poznatoj kik-bokserki Nataliji Savić-Čupki. Priznanje za profesionalno izveštavanje pripalo je našem kolegi Siniši Stojanoviću.

Bila je ovo prilika i da se u gradu na Ibru, koji decenijama  unazad važi za jedan od najvećih rasadnika talentovanih sportista, odaju priznanja institucijama i pojedincima. 

MMA borac Aleksandar Vukosavljević i kik-bokserka Natalija Savić najbolji su sportisti Kosovske Mitrovice u 2019. godini u tradicionalnom izboru Ustanove za sport i  specijalizovane usluge. Oni su dobili i najviše glasova stručnog žirija.


Vukosavljević je vlasnik zlatnog odličja na evropskom Grapling takmičenju u Lionu, vlasnik je i bronzane medalje na svetskom Grapling takmičenju u Kovinu. Natalija, članica Kik-boks kluba 028, je najbolja u Evropi i planeti.

"Zahvalio bih se svima na podršci, mojim prijateljima, porodici, devojci, svim mojim vežbačima, bez kojih ovo ne bi bilo moguće, jer oni su mi svakodnevna podrška i značajni su za moju karijeru. Ovo je veliki podstrek, ali se nadam da će u ovoj godini biti još bolje i da ćemo doći sa više trofeja, moje kolege sportisti i ja", kaže za TV Most Aleksandar Vukosavljević, MMA borac.

"Priznanje od mog grada mi mnogo znači, nisam očekivala da ću ja ovo dobiti, ali sam ponosna na sebe i svoj grad i želim da se zahvalim svima koji stoje iza mene, prvenstveno mom klubu i svim njegovim članovima, na čelu sa mojim trenerom Markom Božovićem, mojoj porodici i prijateljima, koji mi pružaju nesebičnu podršku", istakla je Natalija Savić.

Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica izdvojio je značajna sredstva za sportiste. Njima je pripalo posebno priznanje.

Najbolji su i Fudbalski klub "Trepča", ženski odbojkaški klub "Kosovska Mitrovica", Đorđe Stevanović- Atletski klub "Trepča", Magdalena Luković i njen trener Milun Milenković- članovi kik -boks kluba "Kosovska Mitrovica", kao i maratonac Zoran Vukadinović.

Priznanja za životno delo dobili su i Alojz Slavko Čebešek i Srboljub Antić. Nagrada za doprinos sportskim takmičenjima dodeljena je sportskoj hali u kosovskoj Mitrovici.

"Izuzetno smo srećni, mi iz Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge, što smo ove godine organizovali Izbor  sportiste grada za 2019. godinu. Trideset i četiri kluba, u šesnaest sportskih grana, glasalo je za najbolje sportiste grada koji su godinama unazad radili na promociji sporta. Drago nam je što u celoj ovoj priči nas podržava Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Spirićem", rekao je Petar  Trajković, direktor ove ustanove. 

Izvor: TV Most

sportista godineKosovska Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva