:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Februar 27, 2023   13:38

0

170

Izabrano troje sudija Ustavnog suda Crne Gore

Crnogorski parlamenti izabrao je danas Snežanu armenko, Dragana Đuranovića i Momirka Tešića za sudije Ustavnog suda, dok predloženi Faruk Resulbegović nije dobio dovoljan broj poslaničkih glasova.

 

Izborom troje sudija, Ustavni sud Crne Gore će konačno biti funkcionalan i mnogi procesi, kao što su izborni rezultati oktobarskih lokalnih izbora, biće odblokirani.

Ustavni sud Crne Gore, inače, ima sedam članova, a sada će ih biti šest.

Inače, deo poslanika Demokratskog fronta je napustilo salu bojkotujući na taj način planirani repertoar u izvođenju  Simfonijskog orkestra, a poslanici Bošnjačke stranke su protestovali zbog ovog performansa na dan kada se obeleževa 30. godišnjica zločina u Štrpcima.

Predsednica Skupštine Danijela Đurović je kazala da je očekivala da će poslanici imati više smisla za kulturu, objasnivši da događajem ne nipodaštavaju žrtve i da se svirala ozbiljna muzika.

Marko Milačić (Prava Crna Gora) je kazao da su kolege iz Bošnjačke stranke licemerni jer sada smeta performans, a nije im smetalo to što je u vreme zločina u Štrpcima na vlasti bio Milo Đukanović.

Izvor: T a n j u g

Ustavni sudCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva