:

:

TV Most

clock

Maj 13, 2019   19:48

0

307

Izbori za predsednike opština, još jedan referendum za Srbe na KiM

Za manje od sedam dana na severu Kosova i Metohije biće održani vanredni izbori za predsednike četiri opštine. U narednih pet dana kandidati imaju pravo da održavaju skupove i predstave se biračima. Na izborima će nastupiti kandidati Srpske liste, zatim Demokratske partije Kosova i Pokreta "Samoopredeljenje" iz albanske zajednice.

Kandidati Srpske liste prvog dana predizborne kampanje, krenuli su u obilazak javnih i društvenih ustanova. U severnom delu Kosovske Mitrovice, kandidat Goran Rakić posetio je objekat u kojem nastavu pohađaju učenici više škola.

Za obrazovanje, kaže da je važno da bude u sigurnim rukama, sigurne lokalne uprave.

"Ovo nisu lokalni izbori, već još jedan referendum za ili protiv opstanka Srba na Kosovu i Metohiji", kaže  Goran Rakić, kandidat Srpske liste u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Kandidat Srpske liste za predsednika opštine Leposavić Zoran Todić kaže da se izbori organizuju u ambijentu straha i neizvesnosti. Poziva birače da u što većem broju izađu na birališta, zbog, kako dodaje, što jasnije poruke Prištini.

"Bez obzira na sve pritiske i udarce koje trpi srpski narod svih ovih 20 godina, mi nismo umorni, to smo pokazali bezbroj puta do sada, i po kiši i po snegu, boriti se za svoja prava, za prava i interese da ostanemo na svojim ognjištima", kaže Zoran Todić, kandidat Srpske liste u Leposaviću.

Izbori u četiri opštine na severu Kosova i Metohije su vanredni. Pored Rakića i Todića, kandidati Srpske liste su još Srđan Vulović u Zubinom Potoku i Vučina Janković u Zvečanu.

Pravo glasa na izborima u četiri opštine imaće blizu 60.000 ljudi.

Izvor: RTS

izborisever KiMpočetak kampanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva