:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2023   14:31

0

103

Izborima će se smiriti situacija na unutrašnjoj sceni i potvrdiće se legitimitet

Izbori su najbolji put da se politička situacija na unutrašnjoj sceni smiri i dovede u normalu i da se potvrdi legitimitet, izjavio je danas za Tanjug karijerni diplomata Zoran Milivojević. On smatra da prema trenutnom odnosu snaga, neće doći do velikih promena na izborima, ali će se dobiti smirivanje unutrašnje scene i novi legitimitet, ko god bude pobedio na izborima.

"Datum će verovatno dogovoriti sa svojim koalicionim partnerom zato što oni imaju većinu sada, i idu dobrovoljno na izbore, iako ne moraju, ali idu zbog toga što žele mirnu atmosferu, žele da Srbija u vremenima gde je suočena sa ozbiljnim problemima, sa pitanjem KiM, sa pitanjem opstanka države i sa pitanjem budućnosti u svakom pogledu" rekao je on.

Milivojević dodaje da predsednik Aleksandar Vučić i njegovi koalicioni partneri žele mirnu atmosferu, unutrašnju stabilnost, jedinstvo i da će shodno tome Vučić ići na izbore sa svojim partnerima, sa onima s kojima može ubuduće da gradi koalicije, ali i sa onima koji su spremni na razgovor i na dijalog.

Smatra da svi bojkoti koji su do sada bili, da su se pokazali kao totalni politički neuspeh, neke su stranke čak izgubile i legalitet i legitimitet, i ističe da bi opozicione stranke koje bi bojkotovale, rizikovale i svoj opstanak na političkoj sceni.

Izvor: RTV/T a n j u g; Foto: T a n j u g

Milivojevićizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva