:

:

TV Most

clock

Novembar 26, 2022   17:47

0

146

Izborna skupština JS,Marković jedini kandidat za predsednika

U MTS dvorani u Beogradu danas se održava peta redovna izborna skupština Jedinstvene Srbije na kojoj je jedini kandidat za predsednika stranke dosadašnji lider te partije Dragan Marković Palma.

U uvodnom govoru, predsednik JS rekao je da su rad te partije ocenili građani na izborima.

"Naša koalicija koju je predvodio Ivica Dačić dobila je 100.000 više glasova nego na prethodnim izborima", poručio je Marković.

On je naglasio da je Srpska napredna stranka dva puta uzimala Socijalističku partiju Srbije(SPS) i JS u koaliciju prilikom formiranja vlade, a da im nisu bili potrebni i da su im sada bili potrebni za obezbeđivanje većine za zakone.

On je rekao je da ta partija ima kontinuitet, da zna šta želi, a šta ne.

"Državotvorna smo stranka. Dokazali smo to u parlamentu, ali i tokom obilaska 12 zemalja sa kojima smo sami uspostavili kontakt, i sa puteva u te zemlje uvek donosili nešto dobro za Srbiju", rekao je Marković.

Marković je rekao da JS nikada neće prihvatiti nešto što šteti Srbiji govoreći o istopolnim brakovima i ponovio da se njegova stranka zalaže za decentralizaciju i poštovanje međunarodnog prava.

Takođe, rekao je da će posebnu pažnju posvetiti mladima i omogućavanju uslova da ostanu u zemlji i najavio održavanje velikog skupa mladih na kojem će se održati izbori za podmladak JS.

Marković je najavio da će tražiti da se vrati izborni cenzus od pet odsto, jer oni koji su dobili tri odsto i oni koji su se udružzivali, kako je rekao, posvađali su se i pre nego što su ušli u Skupštinu Srbije.

"Zbog njih Srbija kasni sa ulaskom u EU, jer uvek im nešto fali i gde god odu blate Srbiju. I evropski parlamentarci su utvrdili da to što opozicija govori nije tačno", kaže lider JS.

Marković je rekao i da je JS jedina partija koja pare koje dobije od država vraća onima koje pune budžet.

"Vodili smo 2.000 ljudi, uglavnom doktora, ali i poljoprivrednika, u Paraliju ili Egipat i tako ćemo nastaviti", poručio je Marković.

Predsednik SPS Ivica Dačić istakao je da je njegova stranka u koaliciji sa JS 14 godina, od 2008. jer su, kako je rekao, prijatelji i braća.

"Mi smo levičari, mi smo za ravnopravnost jer da nije nje, nikada Palma iz Končareva ne bi bio ovde", rekao je Dačić.

On je naglasio da su u poslednjih 10 godina u koaliciji sa SNS postignuti veliki rezultati koji se ogledaju boljem spoljnopolitickom položaju Srbije, napretku u socio-ekonomskoj sferi, stabilizaciji finansija, konsolidaciji ekonomskog sistema, rastu BDP-a, zaposlenosti, investicija, što, kaže, mora da dovede do rasta plata i penzija, ali da nam je potrebno da očuvamo mir i stabilnost.

"Naša koalicija, SPS, JS i Zeleni Srbije spremni smo da budemo čelični deo tog srpskog jedinstva i političke stabilnosti Srbije sa veoma jasnim ciljevima i stavovima", poručio je Dačić.

Ne možemo da podnesemo, navodi Dačić, kada neko licemerno kaže da treba da priznamo Kosovo kao nezavisnu državu.

"Srbija ne može da prizna samu sebe, jer Kosovo je Srbija", naglasio je Dačić.

Dačić je skupu rekao da i njegovoj stranci predstoji izborna skupština 17. decembra.

"Ne znam koliko kandidata ima za predsednika. Ja sam izabran između četiri kandidata 2006. Ali posle su se opametili, pa sam bio sam", poručio je Dačić.

Ministar odbrane i potpredsednik SNS Miloš Vučević rekao je da je za 10 godine saradnje njegove stranke sa JS i SPS svaki deo Srbije promenjen na bolje.

On je rekao da ništa od toga nije palo sa neba već je to, kako je rekao, rezultat rada i odricanja.

"Treba nam jedinstvo u Srbiji, a oni koji nam ne žele najbolje slade se na našem poslovičnom nejedinstvu. Ajde da se složimo bar o onim osnovnim stvarima", rekao je Vučević.

On je, kao ministar odbrane, poručio da ne brinemo za snagu srpske vojske i da je ona u prethodnih 10 godina dobila novo oružje i opremu, da vojnici imaju bolje plate.

"To ne znači da želimo rat, ali svi oni koji misle da može da se ponovi Bljesak, Oluja ili pogrom iz 2004. treba da znaju da je bolje da sa Srbijom pregovaraju jer više nikada naša država neće doći na taj nivo da dočekuje Srbe na traktorima i prikolicama proterane sa vekovnih ognjišta. Dosta je bilo klečanja i puzanja Srbije. Srbija gleda pravo i poštuje sve i traži isto - poštujte nas i uvek ćete imati Srbiju za prijatelja", poručio je Vučević.

Petoj redovnoj izbornoj skupština JS u MTS Dvorani prisustvovali su i ministri privrede Rade Basta i prosvete Branko Ružić, ministar bez portfelja Ðorđe Miličević i Novica Tončev, predsednik Zelenih Srbije Ivan Karić, kao i članovi diplomatskog kora, među kojima i ambasador Rusije Aleksandar Bocan Harčenko.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

Dragan Marković PalmaJedinstvena SrbijaDačićVučevićizborna skupština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva