:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2020   15:06

0

150

Izetbegović: Nad Srbima nije bilo masovnih zločina

Nad Srbima nije bilo masovnih zločina u proteklom ratu i broj stradalih Srba ukupno je manji od broja stradalih u jednom danu u Srebrenici, trdi predsednik bošnjačke Stranke demokratske akcije i zamenik predsedavajućeg Doma naroda PS BiH Bakir Izetbegović.

Izetbegović je to rekao na sednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je većinom glasova odbila predlog izmene krivičnog zakona kojim bi bile predviđene kazne za negiranje genocida i ratnog zločina, koji je predložio poslanik Demokratske fronte.

Reagujući na izlaganje poslanice SNSD, Dušanke Majkić o talasu masovnih suđenja za zločine nad Srbima, Izetbegović je, kako prenosi Kliks, istakao da "nije bilo masovnih zločina nad Srbima i da će se uskoro utvrditi, kada se osude svi oni u talasu koji spominje, to neće biti jednako jednom danu zločina koji se desio u Srebrenici".

"Srbi trebaju biti zahvalni na toj činjenici", rekao je Izetbegović.

Istakao je da ne treba čekati presude istorije jer postoje presude sudova koje se trebaju poštovati, o čemu govori i Veće Evrope. Anticivilizacijskim ponašanjem ocenio je negiranje genocida i dodeljivanje odlikovanja ratnim zločincima.  

Majkić mu je odgovorila da mu ne zamera na stavu, ali da i on njoj, koja govori u ime srpskog naroda, dozvoli pravo na svoj stav i da ostane dosledna u tome.

Izvor: RTS, Kliks

Izetbegović
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva