:

:

TV Most

clock

Decembar 04, 2020   16:54

0

61

Izglasana Vlada, Krivokapić premijer

Skupština Crne Gore izglasala je novu vladu na čijem čelu je Zdravko Krivokapić.

Na sednici Skupštine Crne Gore, za izbor nove vlade glasao je 41 poslanik, 28 je bilo protiv, dok je jedan poslanik bio uzdržan.

Novi premijer je Zdravko Krivokapić, koji je u Skupštini Crne Gore položio zakletvu.

"Zaklinjem se da ću dužnost vrštiti po Ustavu i zakonu, čestito, odgovorno i savjesno. Tako mi Bog pomogao", rekao je Krivokapić polažući zakletvu.

Nakon polaganja zakletve premijer je zahvalio poslanicima na podršci i rekao da se nada da će njihov zajednički rad biti u korist Crne Gore.

"Rad, red i odgovornost neka bude mera ove Vlade", poručio je premijer.

Potpredsjednik Vlade je Dritan Abazović. Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija je Tamara Srzentić. Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović. Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović. Ministarka odbrane Olivera Injac. Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović. Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović. Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić. Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović. Ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić. Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović. Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić. Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Izvor: Vijesti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva