:

:

TV Most

Foto: RTV Puls

clock

April 23, 2019   13:06

0

391

Izgorela plevnja u Novom Brdu, šteta veća od dve hiljade evra

Prostorija za skladištenje sena porodice Stojanović iz novobrdskog sela Manišince juče je zapaljena, a prvi tragovi, prema navodima očevidaca, ukazuju na to da je požar podmetnut, saznaje Puls. 

Plevnja u vlasništvu kosovskog policajca Jovana Stojanovića potpuno je izgorela juče rano ujutro posle pet časova, a šteta se procenjuje na više od dve hiljade evra. 

Povređenih nije bilo.

„To je veliki udarac na našu imovinu, jer seno služi za ishranu stoke, a od tog biznisa većina ukućana živi“, kažu u ovoj desetočlanoj familiji koja se generacijama bavi stočarstvom i proizvodnjom sira i mleka.

Kosovska policija je izašla na lice mesta i obavila uviđaj. U toku je istraga koja bi trebalo da utvrdi kako je do požara došlo.

Komšije vide ovaj najnoviji bezbednosni incident kao nastavak pritisaka za iseljavanje Srba u novobrdskom kraju.

„To je poruka da odemo odavde. Na meti kriminalaca su kako obični građani, tako i policajci“, kaže meštanin Manišinca Slađan Simijonović i podseća da su pre nekoliko godina i njemu ukradene dve krave, baš kao i zameniku komandira lokalne policije Nenadu Stojanoviću, a počinioci ni dan danas nisu pronađeni i kažnjeni.

S druge strane, predsednik opštine Novo Brdo Svetislav Ivanović, iako osudivši najnoviji kriminalni akt, zadovoljan je što je saradnja sa bezbednosnim organima unapređena u odnosu na prethodni period.

„Imamo sve bolju saradnju sa policijom i međunarodnim organizacijama u suzbijanju kriminaliteta. Opština, u okviru svojih skromnih mogućnosti, nastaviće da pomaže oštećenima u saniranju štete“, kaže Ivanović.

Kosovska policija je, kako saznajemo, pojačala aktivnosti u borbi protiv kriminaliteta u Novom Brdu, a ovo je prvi slučaj napada na nečiju imovinu u poslednjih mesec dana. Početak ove godine obeležile su učestale krađe krava i vozila u selima ove većinski srpske opštine na istoku Kosova.

Izvor: RTV Puls

Novo BrdoKiMpožar
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva