:

:

TV Most

clock

Septembar 26, 2022   16:09

0

161

Izlaznost na referendumima u DNR i LNR preko 76 odsto

Izlaznost na referendumu u samoproglašenim Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) i Luganskoj Narodnoj Republici (LNR) za tri dana bila je preko 76 odsto, a u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti više od 48 odsto, izjavio je danas zamenik predsednika Komisije za bezbednost i saradnju Komisije za javni nadzor Aleksandar Holodov.

"U LNR izlaznost je 76,09 odsto, u DNR-u je od danas, za tri dana, izlaznost 77,12 odsto. ... Zaporoška oblast zaostaje - izlaznost je 51,55 odsto. A u Hersonskom regionu, nije dostignuto 50 odsto. ... tamo izlaznost iznosi 48,91 odsto", rekao je on na brifingu za novinare o radu Centra za javne situacije Kancelarije predsednika Rusije za praćenje referenduma u DNR, LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti, prenele su RIA Novosti.

Kasnije je predsednica izborne komisije Hersonske oblasti Marina Zaharova pojasnila da se, uzimajući u obzir izlaznost na stranim biračkim mestima, glasanje može smatrati validnim, pošto je ukupna izlaznost premašila potrebni cenzus od 50 odsto.

Ruske snage kontrolišu teritorije četiri regiona u kojima se održavaju referendumi do 27. septembra, što je 15 odsto ukupne teritorije Ukrajine, otprilike veličine Portugalije.

Rusija planira da te oblasti pripoji Krimu koji je anektirala 2014. godine.

Visoki zvaničnici američke administracije poručili su Moskvi da bi upotreba nuklearnog oružja u eventualnoj odbrani regiona u kojima se održavaju referendumi dovela do katastrofalnih posledica i da bi Vašington odgovorio odlučno, izjavio je juče savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće DŽejk Saliven.

Izvor: T a n j u g; Foto: Sputnik

referendumizlaznostDNRLNR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva