:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Mart 17, 2019   15:58

0

252

Izložba fotografija "Mi pamtimo", prikaz stradanja srpskog naroda na KiM

Otvaranju izložbe „Mi pamtimo“ gde su izložene fotografije koje autentično svedoče o rušenju, paljenju, uništavanju pravoslavnih crkava i manastira prisustvovali su zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

„Simbolično, ovih 17 fotografija puno govore. To treba videti i ponovo proživeti kroz ove slike... Da se nikada ne ponovi. Siguran sam da sada imamo i iskustva i znanja i snage,  da smo jedinstveni i dovoljno jaki da, ono gde smo ostali i ono obnovljeno  i neuništeno od svetinja iako neki žele da dovrše, sačuvamo i ne dozvolimo da bude uništeno“, rekao je Kozarev.

Aleksandar Spirić istakao je da su ova dela prikaz stradanja srpskog naroda i zato imaju dodatnu težinu i vrednost.

„Nažalost, veliki broj manastira i crkava je oskrnavljen ali naša čvrsta opredeljenost za trajanje i život na prostoru Kosova i Metohije razlog je da obnavljamo i gradimo i porušene a zasigurno i nove hramove i crkve“, rekao je Spirić i dodao da je srpski narod na KiM trajno vezan sa svojom državom Srbijom.

Posetioci će izložbu moći da pogledaju tokom naredne dve nedelje. Autor izložbe je Ivana Milutinović a pokrovitelj Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: TV Most

"Mi pamtimo"KozarevSpirićmartovski pogromKiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva