:

:

TV Most

clock

Jun 12, 2019   16:40

0

144

Izložba fotografija u okviru 25.Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije

U okviru 25.Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije,otvorena je izložba umetničkih fotografija,koje su izabrane na konkursu koji tradicionalno organizuju Kulturni centar „Dragica Žarković“ u Kosovskoj Mitrovici i Fakultet umetnosti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Na konkursu za umetničke fotografije; slobodne teme, pejzaži, portreti stiglo je više od 200 radova, najbolje fotografije su nagrađene.

Filip Karamarković koji je osvojio drugo mesto kaže da prvi put izlaže svoje fotografije i da mu ovo priznanje znači mnogo, pa već razmišlja o sledećoj izložbi.

Kulturni centar „Dragica Žarković“ u Kosovskoj Mitrovici zajedno sa Fakultetom umetnosti tradicionalno organizuju konkurs Izložba fotografija u okviru Sabora kulturnog stvaralaštva srbije.

"Ove godine se prijavilo 62 kandidata sa 200 fotografija zahvaljujrm se svima, pobednicima čestitam a ostalima više sreće na narednom konkursu. Ovim događajem započinjemo otvaranje 25 Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije", rekao je Miodrag Radomirović direktor Kulturnog centra „Dragica Žarković“ Kosovska Mitrovica.

"Treća godina za redom kako radimo na ovom popularnom projektu, i ove godine sam iznenađena velikim brojem autora koji su učestvovali na ovom konkursu. Pošto nam prostor nije dozvolio da izložimo sve fotografije odlučili smo se za po jednu  od svakog kandidata", rekla je Ester Milentijević  prodekan Fakulteta umetnosti.

25 Sabor počinje 17. juna i sedam dana pesnici i slikari iz zemlje i regiona boraviće i stvarati u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva