:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Januar 26, 2019   14:13

0

282

Izložba o Tesli od danas u Japanu

U japanskom gradu Hofu otvorena je izložba o Nikoli Tesli, koja prezentuje najvažnije segmente iz života genijalnog izumitelja, njegove ideje i doprinose savremenoj civilizaciji i budućim generacijama.

Publika će izložbu “Nikola Tesla - srpski genijalni izumitelj – Edisonov rival” u Muzeju Solar u gradu Hofu moći da vidi do sredine marta, a tim povodom u Japan su iz Beograda stigle tri tone eksponata – svetlosnih panela, radnih modela, maketa laboratorija...

Prema rečima direktorke Muzeja Nikole Tesle u Beogradu Ivone Jevtić, koja će tim povodom boraviti u Japanu, izložba se realizuje na inicijativu velikog prijatelja Srbije, bivšeg japanskog ambasadora Tadašija Nagaija.

Izložba u Japanu, upriličena je manje od mesec dana nakon završetka slične postavke u Muzeju nauke i tehnologije u Šangaju, u Kini, koju je videlo više od pola miliona ljudi.

Jevtićeva je najavila i da će već krajem februara izložba o Tesli biti otvorena u Nikoziji, na Kipru, a potom, u septembru, i u Atini. Prema njenim rečima, u toku su pregovori o gostovanju izložbe u Moskvi, UAE, Maroku i Egiptu.

Nikola Tesla, jedan od najvećih umova u istoriji nauke, rođen je 10. jula 1856. godine u Smiljanu, u Hrvatskoj, odnosno tadašnjoj austrijskoj imperiji.

Umro je na Božić, 7. januara 1943. godine u Njujorku, u SAD, gde je živeo prethodnih šest decenija.

Izvor: RTS

Nikola TeslaIzložbaJapan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva