:

:

TV Most

clock

Jul 16, 2015   08:42

0

156

Izložba o Miji Aleksiću na festivalu u Puli

Producent je Kulturni centar Gornji Milanovac, gde je izložba o popularnom i cenjenom glumcu prvobitno postavljena. Zatim je obišla Kragujevac, Beograd, Novi Sad i Jagodinu, a sada će moći da je vidi i publika u Hrvatskoj, objavljeno je na sajtu Filmskog centra Srbije.

Izložba je pripremljena u septembru 2013. povodom 90. godišnjice rođenja Milosava Mije Aleksića (26. septembra 1923, Gornja Crnuća, opština Gornji Milanovac).

Realizovana je u saradnji sa porodicom Mije Aleksića, Narodnim pozorištem u Beogradu, Radio-televizijom Srbije, Jugoslovenskom kinotekom, Narodnim muzejem Kragujevac i Muzejem pozorišne umetnosti Srbije.

Aleksić je ostvario niz značajnih uloga u pozorištu, na filmu, televiziji, radiju. Karijeru je započeo u pozorištu u Kragujevcu, a nastavio u Narodnom pozorištu u Beogradu, Jugoslovenskom dramskom i na drgim scenama.

Veliku popularnost stekao je u emisiji "Veselo veče" Radio Beograda i televizijskim serijama "Servisna stanica" i "Ogledalo građanina pokornog".

Filmski debi ostvario je 1950. godine u kratkometražnom filmu "Muva" Branka Ćelovića. Igrao je u više od 50 filmova.

Za svoje glumačke bravure dobio je mnogobrojne nagrade i najviša društvena priznanja. Preminuo je u Beogradu 12. marta 1995. godine.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?