:

:

TV Most

clock

Februar 13, 2015   12:05

0

230

Izložba znakovnog jezika

Iz te institucije najavljuju da će saradnja započeti sutra prevođenjem autorskog vođenja kustoskinje MIJ-a Ane Panić kroz aktuelnu izložbu "Nikad im bolje nije bilo?".

Autori kroz tu postavku tragaju za odgovorima na pitanja: da li su Jugosloveni pronašli blagostanje, kako su ga, kada i zašto izgubili, kakav je bio sistem obrazovanja, kakav društveno-kulturni život, u kojim segmenita života se video modernizacijski skok.

Na izložbi su interpretirani i prikazani izvori i štampane publikacije, analizirani načini predstavljanja svakodnevnog života u dizajnu, popularnoj kulturi, medijima, političkom govoru, zakonima i drugim pravnim aktima koji regulišu radno i slobodno vreme, fotografijama, razglednicama, televizijskim emisijama i filmovima i predmetima iz svakodnevnog života.

Posetiocima su ponuđena dva ulaza na izložbu. Jedan je Ritam života - period od upisa u jaslice, prijema u pionire i partiju, do odlaska u penziju i Ritam godine - od Nove godine do Praznika rada, Dana boraca i Dana Republike.

Ulaz u Muzej istorije Jugoslavije, povodom obeležavanja Dana državnosti biće besplatan sutra, u nedelju 15. februara i u utorak 17. februara na dan zatvaranja izložbe.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva