:

:

TV Most

Foto: IDF

clock

Novembar 01, 2023   8:11

0

83

Izrael: Tokom noći gađano desetine ciljeva Hamasa,od početka rata oko 11.000

Izraelska vojska je saopštila da je nastavila kopnene operacije u Pojasu Gaze tokom noći i da su njene snage napale desetine ciljeva Hamasa.

Vojska je navela da je  od početka rata pogodila oko 11.000 ciljeva koje pripadaju Hamasu i drugim militantnim grupama u Pojasu Gaze.

Kopnene snage su tokom noći locirale zgradu u Džabaliji u kojoj se nalazilo više operativaca Hamasa, i usmerile vazduhoplovne snage da izvrše napad, saopštila je vojska, prenosi Tajms of Izrael.

Izraelska vojska je navela da se višespratna zgrada „nalazila u blizini škole, medicinskog centra i vladinih kancelarija“.

Vazduhoplovne snage su izvršile napade i na "komandne centre Hamasa i druge terorističke ćelije", precizira se u saopštenju.

Vojska je navela da su kopnene snage locirale i  automobil sa protivtenkovskom vođenom raketom kako je išao prema njima u severnoj Gazi i usmerile avione da izvrše udar na ovaj cilj.

Netanijahu: Rat Izraela protiv Hamasa je i rat celog prosvećenog sveta

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu imao je niz razgovora sa svetskim liderima, kojima je poručio da je rat protiv palestinske militantne grupe Hamas, rat celog "prosvećenog sveta".

"Premijer je rekao da je izraelski rat protiv Hamasa/ISIS-a takođe i rat celog prosvećenog sveta", navodi se u objavi kabineta izraelskog premijera na društvenoj mreži Iks (Tviter).

Dodaje se da je Netanijahu juče razgovarao sa kiparskim predsednikom, britanskim i australijskim premijerima.

On ih je izvestio o situaciji na terenu i zahvalio im se na bezrezervnoj podršci Izraelu.

Galant: Ubistva izraelskih vojnika težak udarac, ali spremni smo za dugu borbu

Izraelski ministar odbrane Joav Galant saopštio je danas da su ubistva vojnika izraelske vojske (IDF) "težak i bolan udarac", ali je istakao da je Izrael spreman za dugu borbu protiv palestinske militantne grupe Hamas u Pojasu Gaze.

"Pad boraca IDF u borbama protiv Hamasovih terorista u Gazi je težak i bolan udarac. Naša srca i misli su sa njihovim dragim porodicama. Značajna dostignuća teških borbi u Pojasu Gaze, nažalost, zahtevaju veliku cenu", naveo je Galant u saopštenju, prenosi Tajms of Izrael.

On je kazao da je IDF spreman za "dugu i složenu kampanju koja zahteva hrabrost, odlučnost i istrajnost".

"Pobedićemo", poručio je Galant.

Od početka borbi u Pojasu Gaze, 7. oktobra, ubijeno je 11 izraelskih vojnika.

Netanijahu: Izrael je u teškom ratu koji će biti dug, ali će pobediti

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu poručio je danas da se njegova zemlja nalazi u teškom ratu koji će biti dug, ali je obećao da će Izrael pobediti.

"U teškom smo ratu. Biće to dug rat koji podrazumeva značajna dostignuća, ali i bolne gubitke", napisao je Netanijahu na društvenoj mreži Iks (Tviter).

Dodao je da je ceo izraelski narod uz svoje vojnike "u vremenu velike tuge".

"Naši vojnici su pali u nepravednom ratu, ratu za kuću. Obećavam vam, građani Izraela: nastavićemo do pobede", naveo je Netanijahu.

Izvor: T a n j u g

IzraelHamasGazaBenjamin NetanijahuJoav GalantIDF
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva