:

:

TV Most

clock

Maj 02, 2022   16:46

0

114

Izrael traži izvinjenje od Moskve zbog komentara Lavrova

Zvaničnici Izraela zatražili su danas izvinjenje Moskve zbog izjave ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova o jevrejskom poreklu nacističkog lidera Adolfa Hitlera, koju smatraju "neoprostivom".

"Takve laži imaju za cilj da se Jevreji optuže za najstrašnije zločine u istoriji koji su počinjeni protiv njih", rekao je izraelski premijer Naftali Benet i dodao da upotreba Holokausta u političke svrhe mora odmah prestati, prenosi Rojters.

Izraelski ministar spoljnih poslova Jair Lapid zatražio je izvinjenje Lavrova zbog izjave koju je dao tokom intervjua italijanskim medijima i pozvao je ruskog ambasadora na razgovor.

"Ovo je neoprostiva i skandalozna izjava, strašna istorijska greška i očekujemo izvinjenje", rekao je Lapid dodajući da je tvrdnja da je Hitler jevrejskog porekla ista kao da se kaže da su Jevreji ubijali sami sebe.

Prema tekstu intervjua objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova, Lavrov je na konstataciju novinara da predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da je denacifikacija (što je Moskva odredila kao jedan od ciljeva intervencije u Ukrajini) besmislena i da je Zelenski takođe Jevrejin, odgovorio: "On iznosi argument: kakav nacizam može biti kod njih ako je on Jevrejin. Možda grešim, ali Adolf Hitler je takođe imao jevrejske krvi. To apsolutno ništa ne znači. Mudri jevrejski narod kaže da su najvatreniji antisemiti obično Jevreji".

Izvor: T a n j u g

IzraelLavrov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva