:

:

TV Most

Foto: AFP

clock

Avgust 06, 2022   22:15

0

129

Izrael: Ubijen jedan od lidera Islamskog džihada iz Gaze

Izraelska vojska ubila je jednog od lidera palestinske grupe Islamski džihad u Pojasu Gaze, saopštili su danas izraelski zvaničnici.

 

Reč je o Haledu Mansuru, koji je ubijen u izraelskom vazdušnom napadu u gradu Rafa, preneo je "Tajms of Izrael".

Kako dodaje izraelski list, on je po rangu bio kao Tajser DŽabari, komandant terorističke grupe u severnoj Gazi, koji je ubijen u petak, takođe u vazdušnom napadu.

Mansur je želeo da izvrši protivtenkovski raketni napad na izraelsku granicu i odgovoran je za brojne raketne napade na Izrael, dodali su zvaničnici.

Stano: EU poziva sve strane na suzdržanost

Evropska unija s dubokom zabrinutošću prati nasilje u Pojasu Gaze i poziva sve strane na maksimalnu suzdržanost kako bi se izbegla nova eskalacija, izjavio je danas Peter Stano, portparol šefa diplomacije EU Žozepa Borelja.

"Izrael ima pravo da zaštiti svoje civilno stanovništvo, ali mora se učiniti sve kako bi se sprečio širi sukob, koji bi prvenstveno uticao na civilno stanovništvo na obe strane i doveo do novih žrtava i više patnje", rekao je Stano u izjavi objavljenoj na Tviteru.

Stano je naglasio je da je nasilje već izazvalo brojne žrtve, uključujući civile i petogodišnju palestinsku devojčicu, i više od 80 povređenih.

Drugi dan borbi između izraelske vojske i palestinskih militanata nakon više od godinu dana relativnog zatišja duž granice, izraelski avioni napali su Gazu, a Palestinci su ispalili rakete na izraelske gradove.

Izrael je u petak saopštio da je pokrenuo specijalnu operaciju protiv palestinske militantne grupe Islamskog džihada, ubivši jednog od njenih viših komandanata u iznenadnom dnevnom vazdušnom napadu na zgradu u gradu Gazi.

Izvor: T a n j u g

IzraelGazaHaled Mansur
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva