:

:

TV Most

clock

Februar 19, 2024   15:22

0

73

Izraelci pucali na Palestince koji su pokušali da uzmu humanitarnu pomoć

Izraelski vojnici otvorili su vatru na palestinske civile koji su krenuli ka kamionima sa humanitarnom pomoći u Pojasu Gaze, preneli su lokalni mediji.

Očajni Palestinci u gradu Gazi, koji su pojurili prema kamionima sa humanitarnom pomoći da bi uzeli hranu, bili su primorani da beže nakon što su izraelske trupe otvorile vatru na njih, navodi izveštač Al Džazire.

"Očajni i gladni Palestinci ostaju bez izbora. Pod izraelskom snajperskom vatrom oni rizikuju svoje živote kako bi stigli do jednog od retkih kamiona pomoći koji je uspeo da uđe u grad Gazu. Ljudi umiru od gladi, a sada idu i traže nešto za jelo u gomilama otpada", tvrdi izveštač Al Džazire iz grada Rafe na jugu Pojasa Gaze.

U međuvremenu, na snimcima koje je objavila Al Džazira, vidi se kako su izraelske topovnjače otvorile vatru na male palestinske ribarske čamce koji su pokušavali da love ribu nedaleko od obale palestinske enklave.

Uprkos tome što se humanitarna situacija u Pojasu Gaze pogoršava iz dana u dan, nije dozvoljeno da se u palestinsku enklavu dovezu veće količine najvitalnijih potrepština, navodi ova katarska TV mreža.

Izvor: T a n j u g; Foto: EPA

IzraelPalestina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva