:

:

TV Most

Foto: AP

clock

Februar 23, 2024   20:21

0

67

Izraelski vazdušni udari u Deir el Balahu, ubijeno najmanje 40 Palestinaca

Najmanje 40 ljudi je ubijeno, a desetine ranjeno u napadima izraelske vojske na kuće u naselju Deir el Balah u Centralnoj Gazi.

Izraelske snage bombardovale područje u blizini bolnice Amal

Bolnica El Amal u Kan Junisu je u izraelskom napadu pretrpela ,,značajnu štetu", objavilo je Palestinsko društvo Crvenog polumeseca u objavi na platformi Iks.

Bolnica je sedmicama pod opsadom izraelskih snaga, a organizacija je ranije upozorila da je situacija u bolnici ,,strašna".

SAD izvele nove udare na rakete Huta u Jemenu

Američka vojska saopštila je da je oborila tri drona i protivbrodske krstareće rakete u Jemenu i Crvenom moru, koji su pripadali jemenskim Hutima, nakon što je, kako su naveli, utvrđeno da predstavljaju neposrednu pretnju trgovačkim brodovima, kao i brodovima američke mornarice.

Udari su izvršeni juče i danas, i brodovima nije pričinjena nikakva šteta.

Pogodili su četiri bespilotne letelice i dve krstareće rakete koje su bile spremne za lansiranje iz područja Jemena prema Crvenom moru, saopštila je Centralna komanda vojske SAD.

Porodice talaca blokirale auto-put Ajalon u Tel Avivu

Rođaci talaca koje Hamas drži u Gazi blokirali su auto-put Ajalon u Tel Avivu, pozivajući na dogovor o oslobađanju njihovih najmilijih.

Članovi porodice drže Šabat molitve i postavljaju prazne stolice za stolom koje predstavljaju 134 taoca koji su ostali unutar palestinske enklave.

Izvor: RTS ; foto: AP

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva