:

:

TV Most

clock

Januar 13, 2021   14:36

0

154

Izvođenjem predstave “Sirano” Narodno pozorište Priština otvorilo sezonu 2021.

Izvođenjem predstave “Sirano” Edmonda Rostana, a u režiji Nenada Todorovića Narodno pozorište Priština započelo je novu sezonu u 2021 godini. Predstava je pred publikom prikazana sinoć u Domu kulture Gračanica uz poštovanje svih preporučenih mera zaštite protiv koronavirusa.

Glumica Narodnnog pozorišta Priština Tamara Tomanović, gostujući u jutarnjem programu RTV Gračanica, zdovoljstvo nije krila jer su napokon počeli sa radom, a utiske je podelila sa našim gledaocima. Tomanović kaže da je situacija sa koronavirusam poremetila sve, pa i sam život glumaca, kako kaže, korona ih je naučila da predstave rade bez publike i prikazuju ih online, samo da ni na trenutak ne zapostave svoju vernu publiku sa Kosova i Metohije.

“Toliko sam oduševljena jer je sve krenulo, napokon radimo, počeli smo sa predstavama nadam se da ćemo uskoro krenuti i sa premijerama koje su bile planirane za prošlu godinu, ali zbog situacije sa koronom se nije dalo da ih završimo na vreme i da ih predstavimo publici. Nadam se da će se sve nastaviti kao što je počelo, veselo i šarenoliko kao što je to predstava “Sirano”,” kaže Tamara Tomanović.

Prištinsko Narodno pozorište je za praznike za svoju publiku organizovalo online revijalni festival “Uprkos svemu” na kome je prikazano 30 predstava za decu i odrasle u različitim terminima.

“Uprava našeg pozorišta i kolega koji vodi naše internet stranice došli su na ideju da obraduju našu publiku bar na ovaj način, mi smo navikli da mališane širom Kosova i Metohije obradujemo predstavama za praznike, a ove godine to nije bilo moguće. Ovo je bila jedinstvena prilika da prikažemo sve predstave, čak i neke koje su sklonjene sa repertoara i imali smo priliku da ih i mi glumci pogledamo, bar je na trenutak izgledalo kao da je sve opet normalno” dodaje Tomanović.

Tomanović ističe da se pripremaju za premijerno prikazivanje predstava. Predstava “Ribarske svađe” je u planu i ako situacije sa koronavirusom to bude dozvolila, pred publikom bi trebala da se nađe 28.januara.

Izvor: RTV Gračanica

KiMNarodno pozorište Priština
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva