:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Jun 29, 2015   08:28

0

167

Jablanović:ZSO neće biti nevladina organizacija

"Priština se obavezala na uspostavljanje ZSO. Kosovski zakon ne poznaje termin zajednica, što znači da ga treba promeniti kako bi osnivanje zajednice bilo moguće. Sigurno neće da bude nevladina organizacija, a kakva će ovlašćenja imati zavisi od dogovora u Briselu, a pre svega od onih koji su pokrovitelji tih dogovora, a to su Evropska unija i SAD“, smatra Jablanović.

Lider Srpske liste, koji je početkom februara smenjen sa mesta ministra u kosovskoj Vladi, kaže da je neizvesno da li će dogovor biti postignut danas.

"Ne bih prostor za dogovor ograničavao jednim vremenskim periodom, pogotovo ne u naredna 24 sata, ali se pomak u rešavanju pitanja na terenu očekuje što pre. Narod je postao nestrpljiv“, navodi on.

Glavni problem u pregovorima je, smatra lider Srpske liste, što Priština ne primenjuje ono na šta se obaveže i što zbog toga ne snosi posledice.

"Pregovore prati velika doza nepoverenja prema svemu što se nađe na dnevnom redu. Očigledno je da Beograd želi da se dogovori, a Priština ima skrivene namere“, kaže on za Sputnjik.

U Briselu se danas sastaju delegacije Beograda i Prištine po drugi put za manje od sedam dana, predvođene premijerom Aleksandrom Vučićem i Isom Mustafom kako bi nastavile dijalog o nerešenim krupnim pitanjima.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva