:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 05, 2019   13:39

0

173

"Jačanje saradnje sa RS je jačanje saradnje sa BiH"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je u razgovoru sa premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem da će Srbija u ovoj godini izdvojiti 9,3 miliona evra za finansijsku pomoć opštinama u RS.

Aleksandar Vučić je izrazio čvrsto opredeljenje Srbije da i dalje pomaže konkretne infrastrukturne, energetske i druge projekte u Srpskoj.

"Republika Srbija će uvek, uz poštovanje Dejtonskog sporazuma, biti iskren prijatelj, pouzdan partner i snažan oslonac Republici Srpskoj", rekao je predsednik Vučić, saopštila je Pres služba Predsednika.

Vučić je dodao da jačanje saradnje sa Republikom Srpskom u isto vreme podrazumeva i jačanje saradnje sa Bosnom i Hercegovinom, sa ciljem boljeg povezivanja, u interesu mira i stabilnosti u celom regionu.

Premijer Višković je zahvalio predsedniku Vučiću na dosadašnjoj pomoći Republike Srbije razvoju Republike Srpske.

On je rekao da je predsednik Vučić prvi predsednik Srbije koji je specijalne, paralelne veze sa Srpskom pokazao kroz realizaciju konkretnih projekata.

Takođe je dogovoren sastanak predsednika Vučića i drugih predstavnika Republike Srbije sa svim predsednicima opština u Republici Srpskoj.

Izvor: Танјуг

VučićViškovićSrbijaSrpskaBiH
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva