:

:

TV Most

Foto: naszosie.pl

clock

April 17, 2022   18:21

0

131

Jakub Kačmarek pobednik 16. trke Beograd-Banjaluka

Jakub Kačmarek, biciklista poljske ekipe ''Mazovše serce Polski'', pobednik je 16. trke "Beograd - Banjaluka" i tako ponovio uspeh iz 2020. godine, kada je takođe slavio na ulicama najvećeg grada Republike Srpske.

On je u poslednoj petoj etapi voženoj od Dervente do Banjaluke uspeo da nadoknadi tri sekunde zaostatka iza Lenarda Tužela iz belgijskog tima ''Tartaleto'' i doneo svom timu treću uzastopnu pobedu na ovoj trci.

Foto: T a n j u g

''Srećan sam zbog pobede, moj tim je odradio zaista dobar posao i zaista mi je drago što sam ponovo bio najbrži. Srećan sam isto kao i pre dve godine kada sam stigao prvi. Sve pohvale za organizaciju trke'', rekao je Kačmarek.

U generalnom plasmanu drugo mesto zauzeo je Ðani Maršan iz ekipe ''Tarteleto Isoreks'', a treći je bio lider posle četiri etape Tužel.

Prvi na cilj u Banjaluku stigao je Andreas Guman iz ekipe ''Tartaleto'', drugi je danas bio Patrik Stoš iz ekipe ''Voster'', a treći Bartoš Rudik iz Santika.

Direktor trke Vladimir Kuvalja naglasio je da je sve proteklo u najboljem redu.

''Iza nas je pet teških etapa, jer smo osam meseci naporno radili i bez pomoći gradova ne bismo uspeli u ovome. Posebno hvala policijama Srbije i Srpske da zajedničkim snagama doprinesemo da uspešno završimo 16. izdanje trke. Naravno da sam presrećan na kraju kada vidim da je sve odlično prošlo i da su svi učesnici zadovoljni. Biciklisti su se ponadali da će biti opušteno nakon etape do Vlasenice, ali su se prevarili jer je bilo izuzetno zanimljivo'', rekao je Kuvalja.

Plava majica, za najboljeg brdskog vozača pripala je Mihaelu Štajnaru iz reprezentacije Slovenije, dok je crvena, za najboljeg sprintera, završila kod Marijuša Volda iz ''Tartaleta''.

Zelenu majicu za biciklistu sa najviše poena osvojio je Alan Banašek (Mazovže), dok je belu sačuvao Valter Kalconi iz italijanske ''Galine''.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je ponosan na činjenicu da je taj grad zajedno sa organizatoprima još jednom položio ispit dobre organizacije i domaćinstva.

''Banjaluka je najlepša u proleće, a ova trka je jedan od događaja koji je obeležavaju. Srećan sam što smo ugostili takmičare sa pet kontinenata iz 24 zemlje sveta i što smo još jednom bili dobri domaćini'', rekao je Stanivuković.

Generalni pokrovitelj ove trke je predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a stalni partneri u organizaciji trke su resorna ministarstva za sport Srbije i RS, ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Srpske, Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, kao i gradovi domaćini etapa koji godinama pružaju nesebičnu podršku organizatorima.

Izvor: T a n j u g; Foto: naszosie.pl

Jakub KačmarekbiciklizamtrkaBeograd-Banja Luka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva