:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Maj 16, 2019   22:12

0

288

Janjić: Rezolucija će blokirati uslove za nastavak dijaloga

Odluka Prištine da usvoji rezoluciju o navodnom genocidu Srbije na Kosovu višestruko je pogrešna - blokiraće uslove za nastavak dijaloga, neće rešiti problem građana, kao ni pojedinaca iz prištinskih vlasti koji će morati da odgovaraju za zločine, izjavio je večeras Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose.

"To što će pojedinci iz kosovske vlasti morati da odgovaraju ne kompenzuje se tako što će se Srbija i Srbi proglašavati zločincima", rekao je Janjić, izrazivši žaljenje što iza rezolucije ne stoji iskrena želja suočavanja sa zločinom i osudom zločina već politička kalkulacija o broju glasova.

On je ocenio da je u pitanju stara ideja albanskog političkog rukovodstva koja je došla u pogrešno vreme jer Kosovo ima i obavezu da stvori uslove za povratak u dijalog.

 "Oni ga blokiraju, što je suprotno sastanku u Berlinu, održanom krajem aprila i porukama koje su tada poslate", ukazao je Janjić.

Priština je večeras usvojila rezoluciju o navodnom genocidu koji su počinile srpske snage tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.

Za rezoluciju je glasalo je 79 poslanika, bez glasova protiv, a sednici nisu prisustvovali poslanici srpske zajednice.

Izvor: Танјуг

KiMDušan Janjićrezolucija o genocidu
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva