:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Maj 16, 2019   19:21

0

590

Janković: Pokažimo u nedelju svoju snagu i slogu

Kandidat Srpske liste za gradonačelnika opštine Zvečan Vučina Janković i zamenik direktora Kancelarije za KiM Željko Jović pozvali su večeras Srbe na severu pokrajine da što masovnije u nedelju izađu na izbore za gradonačelnike četiri opštine, i na taj način pokažu i Prištini i njenim mentorima koliko je srpki narod odlučan da se bori za svoj opstanak.

Janković je, gostujuči na Televiziji Most, žiteljima opštine Zvečan poručio da u nedelju ne smeju da budu letargični, već da moraju da manifestuju slogu i snagu.

"Građani su svesni značaja ovih izbora. Ovo nisu obični izbori kada birate između ove i one opcije. Ovde se građani opredeljuju da li su za Republiku Srbiju i institucije Srbije, i da li su za to da im na čelu opštine bude Srbin ili Albanac", rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, opstanak Srba na KiM zavisi od pomoči Republike Srbije, kako zbog brojnih infrastrukturnih projekata koji se realizuju, tako i zbog otvaranja novih radnih mesta za mlade ljude. On je podsetio da se na teritoriji opštine Zvečan realizuju brojni projekti sredstvima Republike Srbije, kao što su povratničko naselje Sunčana dolina, fabrika akumulatora, regionalni vodovod, banjski kompleks u Banjskoj...

"Pozvao bih zato sve građane opštine Zvečan da u nedelju što masovnije izađu na birališta, povedu sve članove porodice i pokažu Prištini koliko smo jaki i složni, jer odavde nema nazad", kazao je Janković.

Zamenik direktora Kancelarije za KiM Željko Jović upozorio je da Priština i njeni strani mentori svakoga dana predano rade na tome da podele Srbe na KiM, i da je u nedelju potrebno da, kao i do sada, srpski narod odlučno pokaže svoje jedinstvo, snagu i nepokolebljivost.

"Na KiM, svaki put kada izlazimo na birališta, to je jedan specifičan referendum. To nisu izbori kao u Šapcu, Valjevu, Beogradu, u centralnoj Srbiji, ovde izbori uvek imaju veći značaj. Vaša snaga odlučnost i jedinstvo presudni su ne samo za prostor KiM već i za čitavu državu Srbiju. Celokupan naš spoljnopolitički nastup u velikoj meri zavisi od toga šta čemo pokazati na prostoru KiM", objasnio je Jović.

On je istakao da ne postoji šansa da srpski narod opstane na KiM bez maksimalne podrške države Srbije, i da je danas prioritet svih prioriteta zadržati mlade Srbe na svojim ognjištima, a to se radi kroz infrastrukturne projekte i stvaranje zdravog ekonomskog okruženja.

"Ako mladima ne stvorimo uslove da imaju posao i bezbedno okruženje, oni neče ostati ovde, a ako oni ne ostanu ovde postavlja se pitanje da li smo na pravi način prisutni na ovom prostoru i da li možemo da brani sve ovo što tako odlučno branimo... Ovo je bedem koji čuva čitavu državu Srbiju i ovde nam je potreban mlad, najzdraviji i najsposobniji čovek", kazao je Jović.

Izvor: TV Most, Танјуг

KiMSrpska listaizboriJankovićJovićKancelarija za KiM

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva