:

:

TV Most

Foto: gov.sl

clock

Jun 01, 2021   19:27

0

38

Janša: Ako se ne bude širila EU to će uraditi neko drugi

Slovenački premijer Janez Janša smatra oporavak nakon pandemije kovid 19 i širenje na zapadni Balkan ključnim izazovima za EU u narednom periodu.

"Ako se ne bude širila EU, to će uraditi neko drugi", izjavio je Janša pred slovenačkim diplomatima uoči šestomesečnog predsedanja Unijom koje za njegovu zemlju počinje 1. jula

Sloveniji, koja će početkom oktobra organizovati neformalni samit EU-zapadni Balkan, ta je tema posebno važna zbog blizine regiona, a širenje EU treba da bude odgovor na izazove trećih aktera, među kojima je i Turska, koja po mišljenju Janše svojom politikom na Balkanu nastoji da uspori širenje Unije, prenosi Hina.

Slovenački premijer je rekao da kovid-19 nijedna država nije dočekala spremno, što se pokazalo u nedostatku zaštitne i medicinske opreme, a da su se članice EU relativno uspešno usuglasile o opsežnom privredno-finansijskom paketu, ali da će biti značajno teže postići dogovor o zelenoj tranziciji u ekonomiji.

EU ima 27 članica s različitom privrednom strukturom i puno će zavisiti od toga kako će Evropska komisija uspeti da adresira specifične probleme pojedinih država, poručio je Janša.

Izvor: Танјуг

Janez JanšaEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?