:

:

TV Most

clock

April 21, 2021   12:18

0

280

Japan stipendira studente iz Srbije i Crne Gore  

Ambasada Japana obaveštava sve zainteresovane kandidate u Srbiji i u Crnoj Gori da je počeo konkurs za MEXT (Ministarstvo obrazovanja, sporta, nauke i tehnologije Vlade Japana) studentske stipendije za 2022. godinu, koji je otvoren do 1. juna.

Kandidati koji ispunjavaju uslove mogu se prijaviti za stipendije za osnovne studije u Japanu i stipendije za studente istraživače i postdiplomce, navodi se u saopštenju ambasade Japana u Srbiji.

Detaljne informacije o stipendiji, aplikaciju i ostala dokumenta zainteresovani mogu preuzeti sa linkova www.studyinjapan.go.jp/en/smap-stopj-applications-undergraduate.html (za osnovne studije) i www.studyinjapan.go.jp/en/smap-stopj-applications-research.html (za studente istraživače i postdiplomce).

Zainteresovani kandidati treba pažljivo da pročitaju i slede instrukcije koje su za svaku od navedenih kategorija jasno istaknute u dokumentima pod nazivom Application Guidelines for Undergraduate Students (za osnovne studije), odnosno Application Guidelines for research Students (za postdiplomske studije).

Obe kategorije uključuju obavezno testiranje znanja engleskog i japanskog jezika. Za osnovne studije, u zavisnosti od oblasti studiranja, obaviće se testiranje znanja matematike, fizike, hemije ili biologije na engleskom jeziku.

Svi kandidati će o datumu održavanja ispita biti naknadno obavešteni, navodi se u saopštenju. Za dodatna pitanja zainteresovani mogu kontaktirati ambasadu na mejl [email protected].

Izvor: Танјуг

JapanstudentistipendijeSrbijaCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva