:

:

TV Most

Foto: ABA

clock

Januar 11, 2020   21:15

0

234

Jaramaz za pobedu uz zvuk sirene, Partizan srušio i Cedevitu

Trojkom Ognjena Jaramaza uz zvuk sirene Partizan savladao Cedevita Olimpiju sa 96:95, u derbi utakmici 15. kola ABA lige. Crno-beli novom pobedom ostali usamljeni na prvom mestu na tabeli regionalnog takmičenja.

Košarkaši Partizana ušli u seriju teških mečeva, ali redom melju protivnike. Protiv Cedevita Olimpije "crno-beli" su bili na ivici provalije, ali je Ognjen Jaramaz pogodio trojku uz zvuk sirene i doneo novu pobedu "parnom valjku".

Obe ekipe bile su izuzetno raspoložene za igru u "Štark areni". Gosti iz Ljubljane bolje su šutirali spolja u prvom poluvremenu, ali je Partizan u drugoj četvrtini postigao čak 32 poena i na odmor otišao sa prednošću od 55:47.

Crno-beli su u nastavku stigli i do dvocifrene prednosti, a u poslednjih deset minuta izabranici Andree Trinkijerija ušli su sa 12 poena prednosti.

Cedevita se vratila u poslednjoj četvrtini i preokrenula rezultat u svoju korist, u poslednjem minutu i povela sa 95:93.

Ipak, Partizan je imao poslednji napad na meču, koji je pogotkom završio Jaramaz, pa Partizan posle 15 odigranih kola ima skor 12/3 i sam je na prvom mestu na tabeli regionalnog šampionata.

Jaramaz je bio i najefikasniji u ekipi Partizana sa 16 poena, Zagorac je dodao 14, Tomas 12, Pejdž 11, a Volden 10.

U timu Cedevita Olimpije istakao se Jaka Blažič sa 22 poena, Hopkins je dodao 13.

Crno-beli su ostali neporaženi na domaćem terenu u ABA ligi.

Izvor: RTS

ABA ligakošarkaOgnjen JaramazPartizan-Cedevita Olimpija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva