:

:

TV Most

clock

Jul 01, 2015   12:05

0

134

Javni konkurs za organizovanje javnih radova

Javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja koju organizuje NSZ, u skladu sa Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2015. godinu, u cilju radnog angažovanja teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa.

Prioritet prilikom angažovanja na javnom radu imaće lica utvrđena kao višak zaposlenih, nekvalifikovana i niskokvalifikovana lica, kao i dugoročno nezaposleni.
Javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima socijalnih i humanitarnih delatnosti, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture, zaštite životne sredine i prirode.

Pravo učešća na Javnom konkursu za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica i nezaposlene osobe sa invaliditetom imaju: organi teritorijalne autonomije i organi jedinice lokalne samouprave, javne ustanove i javna preduzeća, privredna društva, preduzetnici, zadruge, udruženja.

Poslednji rok za prijavu za učešće na javnom konkursu je do 20.07.2015. godine.


Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je i izmene i dopune 2 javna poziva za realizaciju programa stručne prakse, i to: Javnog poziva za realizaciju programa Stručna praksa u cilju sticanja posebnih praktičnih znanja i veština i Javnog poziva za realizaciju programa Stručna praksa u cilju sticanja uslova za polaganje stručnog ispita. Izmene i dopune se odnose na pravo učešća u realizaciji programa koje izuzetno mogu ostvariti poslodavci sa teritorije AP Kosovo i Metohija koji pripadaju i privatnom i javnom sektoru.


Informacije o konkursu sva zainteresovana nezaposlena lica i poslodavci mogu dobiti u svakoj organizacionoj jedinici NSZ ili preko Pozivnog centra NSZ, na broj: 0800-300-301.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva