:

:

TV Most

clock

Avgust 05, 2020   18:41

0

234

“Javno objašnjenje u vezi sa objavljivanjem izveštaja opština o upravljanju pandemijom u vezi tačnosti informacija opština Peć i Istok”

Ministarstvo administracije i lokalne samouprave saopštilo je da, u skladu sa zakonskim mandatom, monitoriše opštine i objavljuje periodične izveštaje koji se odnose na delatnosti opština, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo administracije i lokalne samouprave je u epidemiološkoj situaciji monitorisalo delatnost 38 opština a sve u cilju obaveštavanja javnosti, i objavilo izveštaj koji sadrži tri dela: aktivnost MLS u procesu međuinstitucionalne koordinacije vezano za upravljanje pandemijom; aktivnost i delatnost Skupština opština, kao i finansijski aspekat i uticaj pandemije na prihode i rashode opština.

Što se tiče aktivnosti i delatnosti Skupština opština, Ministarstvo administracije lokalne samouprave je evidentiralo sve informacije koje su joj bile dostupne tokom procesa monitorisanja, ali je istovremeno dostavilo upitnike kako bi ove podatke potvrdilo svim opštinama.

“Kada su u pitanju opštine Peć i Istok, Ministarstvo objašnjava da su informacije dvaput zaredom upućene na verifikaciju dotičnim opštinama. Informacije su potvrđene od strane odgovornih službenika u obe opštine, pa je tačnost informacija predstavljenih u izveštaju upućena opštinskim službenicima koji su po zakonu dužni da obaveštavaju nadzorno telo na tačan i pravičan način. Takođe, ovi podaci su potvrđeni tačkama dnevnog reda sastanka skupština opština tokom pandemije, koje su dostavljene MLS-u. Dakle, dodeljivanje sredstava za upravljanje pandemijom  COVID-19 kroz skupštine nije realizovano od strane ovih opština” navodi se u saopštenju Ministarstva administracije i lokalne samouprave.

Zainteresovani se za više informacija, pristupu službenoj komunikaciji i javnim dokumentima mogu obratiti Ministarstvu administracije i lokalne samouprave, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: Saopštenje

KiMPećIstokMinistarstvo administracije i lokalne samoprave
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva