:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2020   10:41

0

218

Jedanaest Crnogoraca uhapšeno zbog više od pet tona kokaina na brodu kod Arube

Jedanaest crnogorskih državljana uhapšeno je u velikoj policijskoj akciji u kojoj su zaplenjene 5,4 tone kokaina na brodu u teritorijalnim vodama Arube.

 

Uhapšeni su svi članovi posade broda "Aresa", prenose španski mediji.

Navode da je operacija obalske straže započela u ponedeljak, kada je u vodama Arube primećen brod koji je prethodno napustio pristanište Gvaranao u venecuelanskom gradu Punto Fijo.

"Na brodu je bilo puno metalnog otpada u kome je bila dobro skrivena znatna količina droge", navode španski mediji.

Brod je presretnut u utorak nakon čega ga je kapetan uz pratnju policije odvezao do pristaništa Oranjestad gde ga je već čekao policijski korpus. Pretragom broda, policija je našla oko 200 paketa u kojima se nalazilo više od 5.000 kilograma droge.

Istog dana, desetočlana posada je u pratnji policijskog tima za hapšenje sa zaplenjenom drogom sprovedena do baze holandske mornarice u Savaneti.

Pretraga se nastavlja jer tamošnja policija sumnja da se na brodu nalazi još skrivene droge. Pronađena droga biće uništena do kraja nedelje.

Saradnja policije više zemalja 
Akciju hapšenja u vodama Venecuele inicirala je crnogorska policija, koja je više meseci pratila kriminalnu grupu.

Brod je lociran i opserviran ceelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim merama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz pristaništa. Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain spakovan, Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres.

Sumnja se da je kokain iz Kolumbije trebalo da bude prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi.

Iz crnogorske Uprave policije rekli su da je zapljena kokaina u Arubi je rezultat konkretne saradnje Uprave policije sa partnerima iz Velike Britanije, Republike Srbije, Kraljevine Holandije i partnerskim službama drugih zemalja.

Izvor: RTS

kokainArubahapšenja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva