:

:

TV Most

Foto: Beta

clock

Decembar 16, 2018   8:41

0

295

Jedanaest meseci od ubistva Olivera Ivanovića bez pomaka u istrazi

Lider Građanske incijative „Srbija, demokratija, pravda“ (GI SDP) Oliver Ivanović ubijen je na današnji dan pre 11 meseci u severnom delu Kosovske Mitrovice, a i dalje se ne zna ko je to učinio, izjavila je funkcionerka incijative Ksenija Božović.

Ona je agenciji Beta rekla da pomaka u istrazi nema, ali da će GI SDP nastaviti da vrši pritisak na Tužilaštvo u Prištini u nadi da će se možda doći do nekih novih saznanja.

„Navršava se 11 meseci od ubistva Olivera Ivanovića, a i dalje ostaje otvoreno pitanje ko ga je ubio“, rekla je Ksenija Božović i dodala da smatra da kosovska policija radi sve u pogrešnom smeru.

Podsetila je na nedavno hapšenje Ivanovićeve sekretarice, Silvane Arsović, koje ih je „šokiralo i razočaralo“.

„Za 11 meseci mi nemamo ništa, osim hapšenja njegove sekretarice. Privedena je i zadržana 48 časova u pritvoru. Navodno je tužilac mislio da ona bude svedok oko kamera za koje tvrde da nisu radile 12 dana u stranačkim prostorijama SDP-a. Ona je nakon zadržavanja od 48 časova, saslušana i puštena bez ikakvog papira i obrazloženja“, ispričala je Ksenija Božović.

Navela je da je Silvana Arsović u pritvoru doživela niz neprijatnosti od strane inspektora kosovske policije koji su postupali neprofesionalno i nezakonski. „Postojao je pritisak na nju koji je išao u pravcu da prizna nešto za šta nije kriva“, kazala je ona.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara, sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Izvor: Beta

Kosovska MitrovicaOliver IvanovićUbistvoIstragaGI SDP
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva