:

:

TV Most

clock

Mart 14, 2015   07:48

0

217

Jednom trakom na putu Kraljevo-Raška

"Ekipe putara su na terenu i u toku je intervencija na uklanjanju odrona sa kolovoza. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju i koriste zimske pneumatike", navodi se u saopštenju "Putevi Srbije".

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović rekao je Tanjugu da su večeras oko 22.25 sati, vozila počela da se propuštaju jednom kolovoznom trakom.

"Putari će sa svojom mehanizacijom nastaviti na raščišćavanju odrona, dok se obe trake ne osposobe, a vozila će se propuštati naizmenično sve dok budu trajali radovi", rekao je Kočović.

Put Kraljevo - Raška, u mestu Pivnice kod Bogutovca bio je prekidu od 18 sati zbog odrona, i od tada traju radovi na raščišćavanju ove deonice puta.

Šef sekcije Putevi Novi Pazar Miroslav Pajović rekao je večeras Tanjugu da se na ovom putu obrušilo celo brdo.
"Brdo sa kamenjem i zemljom je bukvalno krenulo, i zatrpalo obe trake puta. Procena je da se obrušilo oko 6.000 kubnih metara zemlje. Uzrok odronu su obilne padavine i nestabilne kosine duž cele Ibarske magistrale. Usled odrona celo brdo je zatvorilo put", rekao je Pajović.

Dragan Vlajić, jedan od ocevidaca rekao je Tanjugu da ih je putar zaustavio zbog manjeg odrona, i da se onda u tom trenutku obrušilo brdo.

"Bio je loš prizor, i gledali smo kako brdo pada na put”, ispričao je Dragan Tanjugu.

Fudbaleri OFK Beograda sa svojim stručnim štabom ostali su sinoć u zarobljeni u blizini Bogutovca kod Kraljeva, zbog velikog odrona koji se dogodio na putu Kraljevo - Raška.

Posle par sati čekanja, morali su da se vrate u Kraljevo, a jutros su krenuli u Novi Pazar, gde ih u 14 sati očekuje utakmica.

Kako je Tanjugu rekao šef stručnog štaba OFK Beograd, Dejan Ðurđević, kada su došli na mesto odrona, videli su da se u stvari, celo brdo sa sve drvećem obrušilo na put.

"Ne znajući šta će se dešavati, čekali smo na putu skoro dva sata, i sve vreme smo bili na vezi sa Fudbalskim savezom Srbije, kao i sa našim prijateljima iz Novog Pazara, koji su nam ponudili da nam dovezu autobus sa druge strane odrona. Ali nije bilo moguće preći, pa smo se vratili da prespavamo u Kraljevu", rekao je Ðurđević.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva