:

:

TV Most

clock

Septembar 26, 2023   13:47

0

186

Jednomesečni pritvor za dvojicu Srba uhapšenih u Banjskoj

Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odredilo je pritvor u trajanju od mesec dana dvojici uhapšenih Srba u Banjskoj, Blagoju Spasojeviću i Dušanu Maksimoviću, potvrdio je za Kosovo onlajn advokat Dejan A. Vasić.

 

Dušanu Maksimoviću stavljeno je na teret krivično delo pripremanje terorizma, kazao je njegov branilac Dejan A. Vasić.

„Mi ćemo sa punim poverenjem sačekati forenzičke nalaze koji se odnose na telefon mog branjenika, kada očekujemo da će istina izaći na videlo da on apsolutno nije imao bilo kakve veze sa samim događajem čime će se nesumnjivo utvrditi da on nije kriv za krivično delo za koje ga Specijalno tužilaštvo sumnjiči“, rekao je Vasić.

Blagoje Spasojević tereti se za izvršenje krivično dela terorizma.

Advokati Blagoja Spasojevića i Dušana Maksimovića, Ljubomir Pantović i Dejan A. Vasić, sutra će uložiti žalbu na odluku suda.

Branilac Spasojevića, advokat Pantović rekao je za Kosovo onlajn da im za sada im nisu dostavljeni ni spisi, ni dokazi, jer je istraga na početku.

"Određen im je pritvor do 30 dana. Spasojević se tereti za dva ozbiljna krivična dela 'napad na ustavni poredak i bezbednost Kosova' i 'izvršenje terorističkog akta`. Rekao bih da je Maksimović u povoljnijem položaju. Za sada govoriti o detaljima iz tog predmeta nije moguće, jer odbrani nisu dostavljeni bilo kakvi spisi, dokazi, jer je početak istrage, i teško je komentarisati da li ima ili nema dokaza", kazao je Pantović. 

On napominje da su Spasojević i Maksimović prebačeni u pritvor visoke sigurnosti kod Podujeva.

Izvor: Kosovo Onlajn

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva