:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2020   13:30

0

189

Jevtić čestitao Dan Republike Francuske

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić čestitao je Dan Republike Francuske i tom prilikom poručio da svi građani moraju imati ista prava, bez obzira na naciju, veru ili boju kože.

“Danas se sa ponosom sećamo francuske revolucije iz 1789. godine kada je slobodarski francuski narod ukinuo apsolutističku monarhiju, nejednakost među ljudima i uspostavio jedinstvo nacije i pravnu državu. Na ovim principima zasnivaju se mnogobrojna društva i građanske države koje i danas predstavljaju simbol demokratije i demokratskog društva kome svi težimo” navodi se u saopštenju.

On je u svom saopštenju čestitao nacionalni praznik Republike Francuske svim Francuzima, uz poruku da Dan Republike Francuske proslavljaju i svi drugi narodi koji su vođeni idejama ravnopravnosti, jednakosti i jednakih šansi za sve.

„Na primeru Francuske s kraja XVIII stoleća i danas možemo uvideti da se ugodan život i sreća jedne zajednice ne može graditi na nesreći i potlačenosti drugih, i zato svi građani moraju imati jednaka prava i iste mogućnosti bez obzira na naciju, veru, boju kože ili jezik kojim govore“, istakao je ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić.

“Vođeni upravo tim principima, Ministarstvo za zajednice i povratak nastoji da omogući povratak i integraciju raseljenih ali i dobar tretman i ugodno okruženje svim zajednicama koje žive na Kosovu” zaključuje se u saopštenju ministra za zajednice i povratak Dalibora Jevtića.

Izvor: Saopštenje

KiMJevtićDan Republike Francuskečestitka
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva