:

:

TV Most

clock

Februar 08, 2021   14:00

0

270

Jevtić i Simić: Pokažimo 14. februara da smo snažno uz Srpsku listu i državu Srbiju

Predstavnici Srpske liste, potpredsednik Dalibor Jevtić i kandidat za poslanika Slavko Simić posetili su danas Osojane u opštini Istok i Veliku Hoču u opštini Orahovac.

Oni su najpre u  Osojanu obišli Osnovnu školu „Radoš Tošić“, koja broji ne tako veliki broj đaka ali, kako je rekao potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić, svako srpsko dete koje živi na prostoru Kosova i Metohije je važno.

“Upravo zbog toga smo radili na poboljšanju uslova školovanja u smislu infrastrukture škole ali i ulične rasvete u Osojanu radi bolje bezbednosti svih meštana zbog mnogih problema u proteklom periodu. Sve što je prioritet naših sunarodnika i u narednom periodu biće naša obaveza”, naglasio je Jevtić.

On je dodao da srpski narod u Metohiji živi u veoma kompleksnim uslovima i okolnostima.

“Naša je obaveza da budemo uz njih i pružimo im podršku kako bi se zadržali na ovim prostorima”, rekao je Jevtić.

Nakon obilaska škole u Osojanu, predstravnici Srpske liste uručili su ključeve novosagrađene kuće porodici Danijela Đuričića u Velikoj Hoči.

“Porodica Đuričić je jedna od porodica kojima smo obezbedili krov nad glavom i tako im rešili veliki problem. Ministarstvo za zajednice i povratak u proteklom period radilo posebno na podršci mladim bračnim parovima i nastavićemo i dalje da radimo”, poručio je Jevtić.

On je iz Velike Hoče poslao poruku da ovo nije kampanja već obaveza koju ima Srpska lista.

“I u vreme pandemije mi smo bili svuda gde je bila potrebna naša pomoć kroz akciju “Da pobedi život”. Mi ćemo i nakon završetka ovog izbornog procesa svuda gde je naša pomoć i podrška potrebna”, rekao je Jevtić.

Govoreći o predstojećim izborima Jevtić je naglasio da je “puno izazova, puno pokušaja da se razbije srpsko jedinstvo”.

“Srpsko jedinstvo je potrebno i preduslov je ostanka i opstanka srpskog naroda na ovim prostorima. Svi pokušaji razbijanja srpskog jedinstva su uzaludni i poručujemo da će i 14. februara pobediti srpsko jedinstvo i još jednom pokazati i poslati jasnu poruku da niko ko pokušava da razbije srpsko jedinstvo i da na taj način utiče na dalje raseljavanje srpskog naroda sa ovih prostora u tome neće uspeti”, poručio je Jevtić i dodao da Srpska lista stoji zajedno sa svojim narodom na braniku odbrane, i ostanka i opstanka ali i povratka Srba na ove prostore.

Kandidat za poslanika ispred Srpske liste Slavko Simić govoreći o prestojećim izborima istakao je da “naš narod koji živi u veoma složenim vremenima i okolnostima u Metohiji najbolje razume politiku predsednika Aleksandra Vučića i Srpske liste”.

“Oni najbolje znaju da svaki glas za Srpsku listu znači izgradnju nove kuće, novih ambulanti, škola, očuvanje srpskih institucija i vitalnih interesa Srbije na Kosovu i Metohiji od kojih Srpska lista nikada i ni po koju cenu neće odustati. Važno je da naš narod na KiM prepozna trenutak koji je pred nama i da 14. februara pokažemo političku volju, da pokažemo da smo uz državu Srbiju jer nam predstoje izazovna vremena. Nama je potrebno jedinstvo koje niko ne sme i  ne može da oslabi. Pokažimo da smo uz broj 119, uz Srpsku listu i da smo snažno i odlučno uz državu Srbiju”, poručio je Simić.

Izvor: TV Most

KiMSrpska listaJevtićSimićOsojaneVelika Hočaizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva