:

:

TV Most

Foto: Fejsbuk / Dalibor Jevtić

clock

Januar 05, 2024   12:34

0

116

Jevtić: Nepravda na delu, Srbi nezaštićeni u pravnom smislu

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić ističe za Kosovo onlajn da je i godinu dana od napada na srpske dečake Stefana i Miloša Stojanovića na Badnji dan u Gotovuši, glavni utisak da je na delu nepravda, i da su Srbi kao narod nezaštićeni u pravnom smislu.

Jevtić kaže da je njegov lični osećaj, ali i osećaj njegovih sugrađana, a posebno porodica ranjenih dečaka, da osećaj nesigurnosti i dalje postoji

"I na ovaj Božić mi osećamo da su Srbi kao narod nezaštićeni u pravnom smislu, i kada se dogodi jedna ovakva situacija koja se desila pre godinu dana, institucije ne samo u smislu kažnjavanja, već i preventivnog delovanja i sprečavanja nečeg sličnog u budućnost, ne rade svoj posao na način na koji bi trebalo da ga rade, i mislim da je to glavni utisak. Ja sam u više navrata i tokom 2023. govorio na ovu temu i bio napadan i od advokata koji brani onog koji je pucao na Stefana i Miloša, i takva reakcija javnosti dovoljno opisuje situaciju i okolnosti u kojima mi danas kao narod živimo", kazao je Jevtić.

Veruje da u duhu Božića mnogi ne podržavaju ono što se desilo, ali ističe da je potrebno da institucije budu odlučnije u sprovođenju pravde.

"Koristim i ovu priliku da pozovem nadležne institucije da dobro pogledaju, analiziraju i donesu najpravedniju odluku, jer to nije samo odluka da bi počinilac bio kažnjen, već odluka mora da ima i težinu preventive, sprečavanja bilo koga da pomisli da može nešto takvo da uradi i da prođe nekažnjeno, i mislim da je to ono glavno što ja, porodice, i moji sugrađani očekujemo po ovom pitanju", rekao je Jevtić.

Izvor: Kosovo Onlajn

Dalibor JevtićŠtrpceGotovuša
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva