:

:

TV Most

clock

Maj 28, 2020   11:35

0

245

Jevtić razgovarao sa Risijem o učestalim napadima na Srbe na KiM

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa komandantom Kfora general-majorom Mikeleom Risijem, sa kojim je razgovarao o poslednjim napadima kojima su izloženi Srbi na Kosovu i Metohiji.

Bezbednosna situacija na Kosovu i u povratničkim sredinama bila je tema sastanka ministra Dalibora Jevtića i komandanta Kosovskih snaga predvođenih NATO (KFOR), general-majora Mikele Risi.

Ministar za povratak i zajednice Jevtić je izrazio zabrinutost za bezbednosnu situaciju u povratničkim sredinama posle nekih prekršaja nad Srbima i njihovom imovinom, navodeći da je potreban veći angažman svih relevantnih institucija za rešavanje bezbednosnih pitanja na Kosovu i izgradnju poverenja srpske zajednice.

Na kraju sastanka, Komandant KFOR-a je potvrdio posvećenost KFOR-a da doprinese sigurnom i bezbednom okruženju i slobodi kretanja za sve zajednice na Kosovu, u skladu sa mandatom KFOR-a na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija iz 1999.godine.

Ministar Jevtić i general-major Risi nastaviće saradnju. KFOR će, u skladu sa svojim mandatom UN-a, nastaviti da sarađuje sa svim institucijama, posebno kosovskom policijom, na zaštiti imovine i života i obezbeđivanju sigurnog okruženja za sve.

Izvor: Kosovo online

KiMJevtićKFORnapadi na SrbeIstokKlinaRisi
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva