:

:

TV Most

clock

Novembar 07, 2023   14:17

0

155

Jevtić sa komandantom Kfora Vekom o bezbednosnoj situaciji u opštini Štrpce

Gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić sastao se  sa komandantom Kfora regionalne komande Zapad Gabrijelom Vekom, sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji u toj opštini.

Jevtić je istakao da je tokom sastanka sa Vekom akcenat stavljen i na politička dešavanja koja utiču na funkcionisanje te lokalne samouprave.

“Sastanak je bio sažet pre svega sa fokusom na bezbednosnu situaciju u opštini Štrpce, a i generalno, i uticaj nekih političkih procesa na bezbednost naših sugrađana. Ono na šta sam posebno stavio akcenat su politička dešavanja u smislu svega onoga što ima uticaj na funkcionisanje jedne lokalne samouprave, u ovom slučaju na opštinu Štrpce”, kazao je Jevtić


Istakao je da je dogovoreno da se održavanje sastanaka i kontakta nastavi u budućnosti.

“Još jednom sam istakao kao činjenicu neke podatke iz ove godine, i ono što se desilo 6. januara kada su upucani Stefan i Miloš, pa nakon toga odluke određenih institucija da se onaj koji je pucao na njih pusti na slobodu, kao loš primer onoga što treba da se u krajnjem smislu izgradi ovde, a to je bezbednost i sigurnost za sve građane. Činjenica  je da je i taj događaj i sve ono što se dešava u negativnom kontekstu, kada govorimo o bezbednosti na Kosovu i situaciji u kojoj se nalazimo, rezultat politike aktuelnog režima u Prištini i odbijanje da se pronađu rešenja koja će omogućiti drugačiju situaciju na terenu”, naveo je Jevtić.

Izvor: Kosovo online; Foto: Kosovo online

KiMŠtrpceJevtićKFOR

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva