:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2021   22:03

0

81

Jevtić sa predstavnicima KAP o Ski centru Brezovica i drugim društvenim preduzećima

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić razgovarao je sa predstavnicima Kosovske agencije za privatizaciju (KAP) o Ski centru Brezovica, ali i o statusu ostalih društvenih preduzeća na teritoriji Štrpce, sa ciljem da se reše otvorena pitanja i problemi u interesu i zaposlenih u tim firmama i svih građana opštine.

 

To je objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici Opštine, na kojoj se navodi da je Jevtić na sastanku rekao želi da se nađe privremeno rešenje za Ski centar Brezovica u interesu zaposlenih u toj firmi, a kako bi se omogućio početak sezone ali i pronašlo dugoročno rešenje, odnosno javno-privatno partnerstvo gde bi lokalna samouprava preuzela upravljanje Ski centrom.

Predstavnici КAP-a informisali su Jevtića i njegove saradnike o pokrenutoj inicijativi i zatražili podršku kako bi se u što kraćem roku pronašlo rešenje o funkcionisanju Ski centra u zakonskim okvirima i pravilima КAP-a, kako bi ski sezona startovala na vreme. 

Jevtić je ponovio da će na tu temu razgovarati sa rukovodstvom i radnicima "Ineks Ski centra", da će odluka biti njihova, kao i da će konsultacije i razgovor obaviti i sa drugim relevatnim faktorima.

Dodaje se da je na sastanku razgovarano i o mogućnosti da se dozvoli zakup jednog od javnih preduzeća na teritoriji opštine Štrpce od strane zainteresovanog investitora, načinu na koji bi to moglo da se uradi, kao i da se deo društvene imovine da na korišćenje lokalnoj samoupravi zbog opšteg interesa građana.

Izvor: Kosovo Onlajn

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva