:

:

TV Most

Foto: N1

clock

Novembar 07, 2019   9:40

0

243

Jevtić: Srpska lista ima pravo da bude deo institucija

Predstavnici Srpske liste ne jure u Vladu Kosova, ali zakoni su jasni, da to bez Srpske liste nije moguće, kaže potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić. Primarni cilj je stabilnost na Kosovu i Metohiji, kaže Jevtić i najavljuje da će o daljem delovanju danas razgovarati sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

"Zakoni su vrlo jasni, i Srpska lista je pobednik izbora unutar srpske zajednice i kao takva ima ekskluzivno pravo da bude deo institucija", rekao je u Jevtić u Dnevniku RTS-a.

Jevtić je rekao da Srpska lista ne trči da bude deo Vlade, nego da gleda šta je interes srpskog naroda.

"Mi ćemo na ovu temu i na druge teme i danas biti u prilici da razgovaramo sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, i predočićemo ono što je važno, kako bi zajednički doneli odluku o našem budućem delovanju", naveo je Jevtić.

Jevtić je ocenio da poruke koje šalje Aljbin Kurti ne ohrabruju i da predstavljaju povratak u devedesete.

"Biće interesantno videti način na koji će on kao budući predsednik Vlade delovati. Jedno je biti predsednik partije koja ima tako radikalne stavove kao što ima 'Samoopredeljenje', drugo je kada budete predsednik Vlade, pa u toj vladi imate one koji drugačije misle od vas", smatra Dalibor Jevtić.

Kada je reč o reciprocitetu koji je Kurti najavio, Jevtić je naveo da niko ne zna šta to znači i koliko će to uticati na odnose.

"Takse se moraju ukinuti, ali ako sada uvodite neke mere koje gospodin Kurti najavljuje to znači da ćemo doći u situaciju koja će možda biti teža u odnosu na same odluke oko taksi", kazao je Jevtić.

Jevtić je istakao da ono što Kurti priča ne ohrabruje ni nastavak dijaloga u Briselu.

"Ono o čemu on govori i način na koji govori ukazuje na to da ni on ne želi dijalog, da ni on ne želi da se problemi rešavaju, već nameće neka nova pitanja i neke nove probleme koji će samo dalje opteretiti odnose dva naroda", naveo je Dalibor Jevtić. 

Izvor: RTS

Dalibor JevtićSrpska listaVlada KosovaAljbin Kurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva